Coca-Cola повиши прогнозата си за печалба и продажби през цялата

...
Coca-Cola повиши прогнозата си за печалба и продажби през цялата
Коментари Харесай

Coca-Cola бележи ръст на приходите: предстои ли ново увеличение на цените

Coca-Cola увеличи прогнозата си за облага и продажби през цялата година, цитирайки мощно показване, макар покачванията на цените, оказващ напън върху портфейла на потребителите, оповестява Bloomberg. Акциите на компанията се повишиха с над 2% в предпазарната търговия.

Средните продажни цени на Coca-Cola са се повишили с 9% през третото тримесечие на годината, до момента в който общите размери в продажбите на единични кенове са нарастнали с 2%.

Фокусът на компанията значително е преместен към увеличение на размерите, защото разноските за произвеждане понижават, до момента в който огромните компании, в това число Procter & Gamble, са изправени пред напън от страни като Франция да понижат цените заради към момента напрегнатата покупателна дарба в доста райони.
 15 страни, в които Coca-Cola и Pepsi не се продават
15 страни, в които Coca-Cola и Pepsi не се продават

Световната промишленост за безалкохолни питиета се прави оценка на $530 милиарда през 2022 година и може да надмине $620 милиарда до 2030 година

Гигантът при газираните питиета вижда растеж на приходите за цялата година от 10% до 11%. Производителят на Sprite и Fanta предвижда годишните съществени облаги на акция да се покачат сред 7% и 8%.
 Снимка 359412
Източник:

Нетните доходи на Coca Cola за третото тримесечие на годината набъбнаха с близо 8% до $11,91 милиарда, надхвърляйки прогнозите на анализаторите за $11,44 милиарда, съгласно данни на LSEG.

От компанията към момента не разясняват дали идната година следва ново световно нарастване на цените, само че съгласно редица наблюдаващи, въпреки и минимално, то ще се случи.
 Комисия за защита на конкуренцията позволи на Coca-Cola HBC да купи марката водка Finlandia
" Зелена " светлина: Водка Finlandia и минерална вода " Банкя " ще имат един притежател

Сделка за $220 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР