Чужденци от Гърция, Малта, Полша, Белгия, Португалия и Нидерландия се

...
Чужденци от Гърция, Малта, Полша, Белгия, Португалия и Нидерландия се
Коментари Харесай

Чужденци играха народни танци и правиха аксесоари в рамките на екопроект

Чужденци от Гърция, Малта, Полша, Белгия, Португалия и Нидерландия се срещнаха с българските обичаи, обичай и просвета в границите на визитата си по плана SWAI - Sharing working algorithms for urban/rural waste collection – " Споделяне на работни логаритми за събиране на градски/селски боклуци “. Той се финансира от Програмата за жители, тъждество, права и полезности (СERV), оповестиха от Областния информативен център-Варна.

Срещата се организира в Община Белослав – асоцииран сътрудник по плана.

Основната цел на визитата бе продан на опит в областта на кръговата стопанска система и показване и разискване на положителни практики за разделно събиране и преработване на боклуци, дейно потребление на естествените запаси и запазване на околната среда.

Чуждестранните посетители бяха осведомени с опита на Община Белослав в разделното събиране на боклуци и дейностите за информиране и обосноваване на популацията за запазване на природата. В рамките на своята аудиенция те посетиха екозавода " Екоинвест асетс “ АД в с. Езерово, където бе демонстриран демо модел за преработване на пластмаса и произвеждане на аксесоари. Освен да следят, посетителите имаха шанса да създадат сами гребени от непотребни първични материали и да си ги вземат за спомен.

Част от програмата бе и посещение на " Лютата плантация “ в село Страшимирово, където бе проведена дегустация на люти сосове и сладка, създадени по безотпадна технология. Чужденците научиха по какъв начин се прави пикантно сладко от българска маслодайна роза, по какъв начин се създава масло от семената на лютите чушки и по какъв метод се компостират дръжките и ципите, с цел да не бъдат изхвърляни. Те влязоха и в " лютата “ градина на фермата, където видяха сортове като " Български морков “ и " Български дух “.

В рамките на своето посещаване гостите имаха опцията да опитат локална кухня, да поиграят национални хора дружно с професионални танцьори и да участват на доста зрелищни демонстрации и рок музика по време на мотофеста в Белослав.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР