Чудна баклава се получи с бисквити, халва и орехи -

...
Чудна баклава се получи с бисквити, халва и орехи -
Коментари Харесай

Страхотна баклава с бисквити, халва и орехи

Чудна саралия се получи с бисквити, халва и орехи - пробвайте я и ще се убедите

Необходими Продукти

● кори за баница - 500 г фини
● бисквити - 200 г
● халва - 200 г
● орехи - 200 г
● краве масло - 150 г
● олио - 150 мл

за сиропа


● захар - 1 кг
● вода - 700 мл
● ванилии - 2 прахчета
● сок от лимон - 4 - 5 капки

Начин на подготвяне

За плънката на луксозната саралия смелете бисквитите и орехите, поставете ги в купа и натрошете халвата при тях, разбъркайте.

Разтопете маслото и прибавете олиото, с тази примес от мазнини ще поръсвате корите.

Вземете един лист от корите, напръскайте с лой. Отгоре положете втори лист, напръскайте и него с лой. Така процедирате с трети и четвърти лист, един върху различен и поръсени с лой.

Върху четвъртия лист разпределете 1/4 част от плънката и навийте на плътно руло. Нарежете рулото на дребни части към 2 см всяко и ги подредете в тава, намазана с лой с разреза надолу (като охлювчета).

Така процедирате и с останалите кори, общо 4 броя рула нарязани на охлювчета.

Полейте отмерено, по този начин завършената саралия с орехи с останалата лой. Поставете тавата в авансово нагрята на 200 градуса фурна и печете за 10 минути.

След което, намалете градусите на 180 и печете още 15 минути. След което, намалете градусите на 140 и допичате за към 30 минути. Оставете изпечената саралия с халва да изстине изцяло.

Сварете сиропа, като смесите захарта и водата в тенджера, поставете тенджерата на котлона и варите да цялостното разтваряне на захарта. Накрая прибавете ванилийките и няколко капки прясно изцеден лимонен сок.

Залейте изстиналата към този момент саралия с горещия сироп и завийте тавата с алуминиево фолио, да се задуши. Така оставяте страхотната саралия с бисквити, халва и орехи за една нощ, с цел да си попие добре от сиропа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР