Чудили ли сте се някога какво бихте направили, ако намерите

...
Чудили ли сте се някога какво бихте направили, ако намерите
Коментари Харесай

Жена отказва да отвори вратата на непознат в 12.30 ч. вечерта. Тогава той й каза най-странното нещо на домофона

Чудили ли сте се в миналото какво бихте създали, в случай че намерите непознат портфейл?
Когато Били Бърд откри портфейла на чужд в магазина, той знаеше тъкмо какво би трябвало да направи.
Били споделя, че е забелязал портфейла в пазарска количка на магазина. Отворил го, с цел да види дали може да откри документ за идентичност, с цел да откри кой го не запомнил, само че той откри освен това от това вътре.
Портфейлът беше цялостен с много пари в брой, както и кредитни карти и документ за идентичност, който търсеше.
Били, който по специалност е водач реши, че може да донесе портфейла назад на адреса посочен в документа за идентичност.
Той се върна от маршрута си и се насочи към адреса.

Беше към 12:30 вечерта, когато Били звънеше на вратата на дома на Пуа Валдес. Тя не отвори, само че Били не я упреква. Той споделя: „ Разбирах я прелестно. Искам да кажа, че и аз не бих отворил вратата. Все отново беше 12:30 вечерта.
След като почакал известно време до вратата, Били осъзнал, че е покрай звънеца и домофона. Той се наведе и сподели непосредствено към него: „ Намерих портфейл на някого, който живее на този адрес и аз просто ще го оставя тук пред входната врата. “
След това си потегли.
За известно време Пуа не знаеше самоличността на Били. Той беше просто един чужд, който бе решил да направи нещо хубаво за нея. Но когато историята стана вест, хората разпознаха Били и те започнаха да популяризират историята, с цел да може Били да получи хубавите думи, които заслужаваше.

Ето някои от нещата, които биха ни трансформирали в по-добри хора:
1. Бъдете правилни на себе си и почтени със себе си
Най-важното, с цел да станете по-добри хора, е да останете правилни на себе си и на полезностите си. Не се оставяйте дребните проблеми да ви трансформират радикално. Но не забравяйте и да бъдете почтени със себе си – не подценявайте добрините, които вършите, само че и не се крийте от грешките, които допускате.

2. Задавайте въпроси
Увлечени в личните си проблеми, от време на време губим интерес към останалите. Затова не забравяйте да задавате въпроси, да се интересувате и най-много да изслушвате събеседника си. Може пък в неговите думи да научите и нещичко за себе си, стига да знаете по какъв начин да се вгледате.
3. Правете похвали
Станете по-добри хора като накарате близките да се усещат щастливи или просто да се усмихват. Направете комплимент на обичания човек, на някой от родителите си, на другар или не чужд. Последното може да ви се вижда необичайно и в действителност е предизвикателство. Но има възможност да попаднете на почтен човек, който ще ви се усмихне в подмяна и ще направи деня ви по-красив.

4. Удоволствието да създадеш нещо за някого
Създаването на нещо – без значение дали е приложно изкуство или нещо сготвено да вземем за пример, е наслаждение за сетивата и носи избрана задоволеност. Затова създайте нещо, само че не за себе си, а за някой различен. Може да е ръчно направена картичка или обичано ядене за другар, няма значение, значим е вложеният смисъл.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР