Човешките открития са водени от желанието да се сортира и

...
Човешките открития са водени от желанието да се сортира и
Коментари Харесай

Най-добрите нови книги по икономика

Човешките открития са водени от желанието да се сортира и опрости света. Но нашата дарба да се ориентираме в бъдещето от ден на ден ще се дефинира от това по какъв начин се оправяме с неговата трудност. Адам Смит, бащата на стопанската система, разказва стопанската система като комплицирана система.

И въпреки всичко проучването на обществените науки, което се появи, откакто Смит написа своя опус от 1776 година „ Богатството на нациите “, беше значително за моделиране на решенията на рационални артисти в опростени условия. Това извърши задачата си, само че защото нашите стопански системи станаха по-сложни, параметрите, които се смятаха за добре дефинирани, към този момент не са такива.

Ние сме по-свързани; софтуерната смяна е експоненциална; нашият климат и околна среда се трансформират по-бързо, в сравнение с можем да се приспособяваме. През последните години стопанската система на сложността набъбна като отговор. Три нови книги ни оказват помощ да очертаем по какъв начин можем да реагираме.

Fluke от Брайън Клаас (Джон Мъри, £20) – доцент по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР