Човекът, който се е опитал да убие словашкия министър-председател Роберт

...
Човекът, който се е опитал да убие словашкия министър-председател Роберт
Коментари Харесай

Ето го човека, който стреля по Фицо - писател е

Човекът, който се е опитал да убие словашкия министър-председател Роберт Фицо, е известен публицист и стихотворец, който намерено е заявил омразата си към него в обществените мрежи, оповестиха локални медии. 

71-годишният публицист и създател на книжовен клуб „ Дъга “, както и създател на няколко романа и поетични сборника Юрай Цинтула, е направил покушението против премиера на Словакия, оповести полицията. Според изявления в словашки медии Цинтула е деятел на демократичната партия " Прогресивна Словакия ". Той е стрелял е с легалното записаното си оръжие, оповестяват медиите в Словакия. Мотивите му на този стадий са незнайни. Преди опита за ликвидиране той е извикал на премиера: " Робо, ела тук " - и е разкрил огън.

Оръжието, с което е осъществено закононарушението, е законно притежавано. То е записано през 2017 година

Нападателят е бил член на левия книжовен клуб „ Дъга “ и е писал стихове. В предишното е работил като охранител в търговски център. Преди 8 години той разгласи в интернет, че събира подписи за основаване на политическа партия " Движение против насилието ".

Според словашки медии Цинтула в последните месеци намерено е изразявал омразата си към Фицо в обществените медии. През 2016 година самият Цинтула оцелява при нападение, когато беше атакуван от пийнал мъж в търговски център в град Левиция. Писателят е арестуван и сега се разпитва от полицията. Той не показва ясни претекстове за какво е разкрил пукотевица по премиера.



Словашкият министър председател Роберт Фицо към момента се бори за живота си
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР