Човек веднага може да разбере, когато някой говори на бебе

...
Човек веднага може да разбере, когато някой говори на бебе
Коментари Харесай

Майките делфини използват бебешки говор, когато викат малките си

Човек незабавно може да разбере, когато някой приказва на бебе или малко дете. Оказва се, че майките делфини също употребяват тип високочестотен бебешки диалект, съобщи Асошиейтед прес.

Ново проучване, оповестено в сп. Протоколи на Американската академия на науките, демонстрира, че женските бутилконоси делфини (афала) трансформират тона си, когато се обръщат към дребните си.

Изследователите са записали присъщите подсвирквания на 19 майки делфини във Флорида, когато са били съпроводени от бебетата си и когато са плували сами или с други възрастни.

Подсвиркването на делфините е неповторим и значим сигнал - сходен на извикването на личното им име.

" Делфините употребяват тези подсвирквания, с цел да се наблюдават едни други. Те от време на време споделят: " Аз съм тук, аз съм тук ", пишат създателите на проучването от Океанографския институт " Уудс Хоул " в Масачузетс.

Изследователите са открили, че когато са подсвирквали на дребните си, всички 19 следени майки делфини са употребявали самобитен бебешки диалект, който е с по-висока периодичност от нормалното.

Специалисти, които не са взели участие в проучването, окачествяват данните от него, събирани в продължение на десетилетия, като " невиждани " и " безусловно фантастични ".

Въпреки че не могат са кажат сигурно за какво хората, делфините или други създания употребяват бебешки диалект, учените считат, че той може да помогне на потомството да се научи да произнася нови звуци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР