Читалищният театър при НЧ Диньо П. Сивков – 1870“ в

...
Читалищният театър при НЧ Диньо П. Сивков – 1870“ в
Коментари Харесай

Читалищният театър в Нова Загора представи премиерата си за новия сезон

Читалищният спектакъл при НЧ „ Диньо П. Сивков – 1870 “ в гр. Нова Загора показа премиерата си за новия сезон. Нетърпеливи да се срещнат със своите любимци, новозагорци чакаха с неспокойствие пиесата на италианския драматург Алдо де Бенедети „ Червени рози “. В залата бяха и заместник-кметовете на Община Нова Загора Иванка Михова и Нина Генчева, които сервираха приветствен адрес от името на кмета на Общината Галя Захариева с благопожелание за триумф на постановката освен на новозагорска сцена.

Нейното първо показване пред родна аудитория, под режисурата на Стефан Делев,започна по нетрадиционен метод – с вълнуващи думи за незабравимата Антоанета Генчева – дълготраен член наЧиталищното настоятелство и на театралния колектив, привършила земния си път при започване на тази година. Тя ще остане като един от най-усмихнатите хора, които са с големи сърца и раждат прелестни хрумвания, отдават цялото си време, с цел да ги осъществят по най-хубавия метод.

„ Червени рози “ за теб, Тони и овации! “ - с тези думи самодейците посветиха премиерата си на приятеля и индивида, донесъл толкоз светлина с наличието си в живота на читалището, посветил се на толкоз доста дела и отдал сърцето си за тях.

Колоритна еуфория от облици и обстановки забъркаха театралите на сцената. Там, където има мъже, безусловно се появяват и дами, а в споровете сред тях безусловно се оказват въвлечени и други дами. В типичната за комедията динамична и наситена с изненадващи парадокси, „ случайности “ и неточности, се впуснаха героите на италианския комедиант, показани от Светлозара Банкова, Христо Георгиев, Милко Русев, Диана Динева, Мариола Стойнова, Любомир Васев, Еньо Енев и Калоян Василев. Всички те се завъртяха към един букет с червени рози, поръчван неведнъж и подбудил огнени пристрастености от обич и ревнивост, с цел да ескалира ураган от комични случки пред очите на публиката.

За неудържимия смях и мощната страст могат да описват единствено присъстващите в залата. Желаещите да се потопят още веднъж в това преживяване или тези, които не са съумели да участват на премиерата, ще имат опцията да се насладят на играта на новозагорските самодейци на 16 май, когато с повторното показване пред аудитория, те ще се причислят към благотворителната идея на БЧК Нова Загора и МБЧК Нова Загора в поддръжка на зрелостниците сираци в общината.

Романтични ли са „ Червените рози “ и в какви непредвидени неуместни сюжети могат да забъркат мозъците и сърцата на мъжете и дамите, демонстрираха с надарените си превъплъщения самодейците от Читалищния спектакъл. Те бяха възнаградени с цветя от Община Нова Загора, от Читалищното настоятелство при НЧ „ Диньо П. Сивков – 1870 “, от НЧ „ Напредък – 2001 “, от доста свои другари и фенове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР