Чисто ли е българското море – през изминалата седмица на

...
Чисто ли е българското море – през изминалата седмица на
Коментари Харесай

Доцент Кунчев: Нека гражданите спокойно да ползват всички плажове

Чисто ли е българското море – през миналата седмица на този въпрос бяха дадени разнообразни отговори , пристигнали от сектора, институциите и туристите. Той беше предизвикан от проучване на асоциацията „ Активни консуматори “ и учени от Софийския университет, съгласно което има замърсяване на 7 плажа . По този мотив основният държавен здравен контрольор доцент доктор, д.м. Ангел Кунчев разяснява за „ NOVA “:

„ През годините не сме преставали да вършим работата си, да изследваме водата по местата за къпане. Това е една виновна задача, взимаме проби от 116 места по Черноморието и то най-малко 16 пъти за сезон, с цел да можем да класифицираме един плаж като отличен, приемлив или неудовлетворителен. “

Няма риск за летовниците , безапелационен е специалистът. Той разкри, че сред 21 и 23 август са били взети проби от плажове в област Бургас . По думите му единствено за Попския плаж и на Северния плаж на Китен имало леко оживление при индикаторите, само че те отново били надалеч от тези на „ Активни консуматори “. И акцентира:

„ Това не ги прави негодни за къпане. “

Доц. доктор Кунчев прикани туристите да бъдат спокойни и да употребяват всички плажове . В случай на отклоняване се реагирало незабавно, като преди години е имало и възбрана за къпане на избрани плажове, напомни той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР