Чипсът представлява хранителен продукт, състоящ се от тънко нарязани изпечени

...
Чипсът представлява хранителен продукт, състоящ се от тънко нарязани изпечени
Коментари Харесай

Идеи за сосове за чипс

Чипсът съставлява хранителен артикул, състоящ се от фино нарязани изпечени или изпържени картофи, главно осолени. Освен с нормалните подправки като сол и пипер той може да се комбинира и с разнообразни типове сос. Ето някои от тях:

Лучен сос

Необходими артикули: ½ ч.ч. майонеза, 2 ч.ч. заквасена сметана, 1 пакет изсъхнал микс за лучена чорба или лучен или зеленчуков изсъхнал бульон

Начин на подготвяне: Всички подправки се смесват добре. Покриват се с похлупак и се оставят в хладилника за 1 час. Поднасят се с чипс.

Сос за чипс

 Сосове

Необходими артикули: 2 домата, 3 скилитки чесън, 2-3 стръкчета магданоз

Начин на подготвяне: Доматите се обелват и се смилат. Чесънът се почиства, намачква се добре и се прибавя към доматите. Магданозът се накълцва а доста ситно и се прибавя към соса. Оставя се в хладилника, с цел да се охлади.

Ако сте почитатели на лютия чипс, то към него най-подходящ сос би бил този:

Лют сос

Необходими артикули: 1 1/2 ч.ч. саламурено и топено сирене, на кубчета, 1/2 ч.чаша доматена салса, разтворена с 2 с.л. вода, 3-4 зелени чушки, нарязана на ситно, 1/2 ч.л. чесън на прахуляк, щипка пикантен червен пипер, щипка кимион

Начин на подготвяне: Продуктите се смесват в купа, подобаваща за микровълнова печка. Поставя и се похлупак и се пуска в нея за 6-7 минути или до момента в който сиренето се разтопи. Разбърква се добре няколко пъти. Сосът е подобаващ най-много за тортила чипс.

 Салса сос

Стандартен сос за чипс

Необходими артикули: 1 водна чаша кисело мляко, 1 ч.л. мента, 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Начин на подготвяне: Млякото се изсипва в купа. Добавят се ментата, мащерката и аления пипер. Накрая се прибавя и солта. Към соса могат да се прибавят чесън или майонеза, по желание.

Сос Гуакамоле

Необходими артикули: 3 бр. авокадо, 1 бр. лайм, 1/2 глава лук, 2 бр. домати, 3 стръка кориандър, 1 ч.л. сол, 3 скилидки чесън, 1 щипка пикантен червен пипер

 Сосове за чипс

Начин на подготвяне: Авокадото се обелват и почистват от костилките. Лаймът се изстисква, а лукът, доматите, кориандърът и чесънът се нарязват на ситно. Продуктите и подправките се смесват в купа и разбъркват до приемане на хомогенна примес. Сосът се оставя в хладилника за към час. Подходящ както за елементарен, по този начин и за тортила чипс.

Сос салса

Необходими артикули: 1 консерва с цели домати, 2 зелени люти чушки, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/4 ч.л. захар, 1/4 ч.л. сол, 1/4 ч.л. надробен кимион, сок от един лимон/лайм, няколко стръка магданоз

Начин на подготвяне: Лукът, чушките и чесънът се нарязват на ситно. Доматите се пасират, като би трябвало да останат на дребни части. Добавят им се чесънът, чушките и лукът, както и подправките. Полученото още веднъж се пасира на умерена скорост.

Към соса се прибавят лимоновият сок и магданозът, а най-после и кимионът. Ако не е достигнал мечтаната компактност, прибавете някоя от съставките.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР