Четиринадесет кхмерски скулптури ще бъдат върнати на Камбоджа и две

...
Четиринадесет кхмерски скулптури ще бъдат върнати на Камбоджа и две
Коментари Харесай

Музеят Метрополитън в Ню Йорк ще върне откраднати древни скулптури на Камбоджа и Тайланд

Четиринадесет кхмерски статуи ще бъдат върнати на Камбоджа и две ще бъдат върнати на Тайланд, съгласно музея в Манхатън.

Репатрирането на античните предмети беше обвързвано с търговеца на изкуство Дъглас Лачфорд, който беше упрекнат през 2019 година за хипотетично образуване на многогодишна скица за продажба на плячкосани камбоджански антики на интернационалния пазар на изкуство. Лачфорд, който умря на идната година, отхвърли да е забъркан в контрабанда.

Първоначално музеят си сътрудничи с прокуратурата на Съединени американски щати в Манхатън и службата за следствие на вътрешната сигурност в Ню Йорк за връщането на 13 статуи, свързани с Лачфорд, преди да откри, че има още три, които би трябвало да бъдат репатрирани.

>

„ Както беше демонстрирано с днешното известие, елементи, свързани с следствието на Дъглас Лачфорд, не престават да се разкриват “, сподели в петък настоящият специфичен сътрудник на HSI Ерин Кийгън. „ Музеят на изкуствата Метрополитън освен призна, смисъла на тези 13 кхмер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР