Четирима загинаха и 32-ма бяха ранени при руска ракетна атака

...
Четирима загинаха и 32-ма бяха ранени при руска ракетна атака
Коментари Харесай

Чудовища: четирима са вече убитите след руска бомбардировка на учебно заведение в Одеса

Четирима починаха и 32-ма бяха ранени при съветска ракетна офанзива против просветителна институция в известен крайбрежен парк на украинското черноморско пристанище Одеса в понеделник, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Губернаторът Олех Кипер разгласи в " Телеграм ", че един мъж е умрял след инсулт (извън листата с убитите), който по негова информация е бил провокиран от нападението. Кипер добави, че седем от ранените са в тежко положение, в това число четиригодишно дете. Сред ранените има още едно дете и бременна жена.

Покривът на богато украсената постройка, която е частна юридическа академия, е съвсем разрушен след удара. 

" Чудовища. Зверове. Диваци. Измет. Не знам какво друго да кажа ", съобщи кметът на Одеса Хенадий Труханов във видео, оповестено в " Телеграм ". " Хората отиват на разходка край морето, а те стрелят и убиват ".

Студентка в академията, която се показа с дребното си име, Мария, сподели, че пожарът е възникнал след прихващането на ракетата.

" Пред очите ми беше свалена ракета, случи се тъкмо пред мен. И тогава видях това ", посочи тя пред Ройтерс, сочейки към горящата постройка. " Точно преди този момент да се случи, искахме да отидем там да се разходим, популярност Богу, че не го направихме ".

Говорителят на украинския флот Дмитро Плетенчук разгласи в " Телеграм ", че ударът е бил нанесен от балистична ракета " Искандер-М " с касетъчна бойна глава. Тези ракети са по-трудни за прихващане. 

Одеса е честа цел на съветски офанзиви, по-специално пристанищната инфраструктура.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР