Четирима полицаи и 10 членове на картел бяха убити по

...
Четирима полицаи и 10 членове на картел бяха убити по
Коментари Харесай

14 жертви на престрелка между полицаи и наркокартел в Мексико

Четирима служители на реда и 10 членове на картел бяха убити по време на пукотевица в северните елементи на Мексико, покрай границата със Съединени американски щати. Други шестима бяха ранени.

Инцидентът се случва ден, откакто американският държавен глава Доналд Тръмп разгласи, че уличните банди ще бъдат определяни като терористи, написа „ Ройтерс”.

Според информацията на мексиканския щат Коауила полицията се сблъскала с група тежко въоръжени, които се возели в пикапи в градчето Вила Унион на към 65 км от граничния град Пиедрас Неграс.
6 деца и 3 дами убити при хипотетична офанзива на наркокартел в Мексико Жертвите са американски жители, били са простреляни и изгорени в колата си
Престрелката сред органите на реда и наркокартела траяла повече от час пред постройката на общината.

По думите на губернатора на Коауила Мигел Анхел Рикелме има и изчезнали хора, в това число и общински чиновници.

След стрелбата управляващите разпознали 14 автомобила, принадлежащи на незаконната организация. Освен това са иззети и огромен брой оръжия.

Уличното принуждение се случва в седмица, в която мексиканският президент Мануел Лопез Обрадор се закани, че няма да приема външна интервенция за оправянето с престъпните банди. Решението му беше предизвикано точно от мненията на Тръмп.
Бойци на наркокартела " Синалоа " нападнаха мексиканските сили за сигурност Причина за размириците в Кулиакан е залавянето на един от синовете на наркобарона Ел Чапо
През идната седмица основният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар ще посети Мексико. Той ще разиска с мексиканските управляващи съдействието сред двете страни в региона на сигурността.

Лопез Обрадор пое поста на президент преди година. Той даде обещание да умиротвори страната и да постави завършек на дългогодишното принуждение.

Няколко случая, включващи служители на реда и наркокартели, от последните месеци ускориха напрежението към неговите обещания.

Преди по-малко от месец 9 души от американско-мексикански генезис бяха убити, а управляващите пуснаха на независимост пленения наследник на наркобоса „ Ел Чапо” поради напрежение с картела от Кулиакан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР