Четиригодишно дете от Ахелой дари спестяванията си, за да помогне

...
Четиригодишно дете от Ахелой дари спестяванията си, за да помогне
Коментари Харесай

4-годишно момченце от Ахелой дари спестяванията си за пострадалите в Турция

Четиригодишно дете от Ахелой подари спестяванията си, с цел да помогне на потърпевшите при земетресенията в Турция. Малкият Тимоха взема решение да изпрати парите от детската си касичка, вместо да получи нова играчка. 
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 411
Момчето е с съветски генезис, само че е родено в България. Макар единствено на 4 години, Тимоха демонстрира, че има огромно сърце, като пожелава самичък да подари спестяванията си от 12 лв. на стотинки за потърпевшите от труса. 

„ Той попита какво се случва и разказахме, че има земетресение в Турция. Искаше да даде пари за детенце в Турция “, споделя Кристина Фляжникова, майка на Тимоха, пред bTV.

Родителите на Тимоха живеят в България от пет години. Учат сина си да чете на български и съветски език и най-важното - да демонстрира съпричастност към хората в неволя.

„ Най-важно за нас е това, че Тимоха става огромен човек с огромно сърце. Ужасяваща е нещастието в Турция и всички ние би трябвало да се обединим и да помогнем. Ще продължим да го вършим, тъй като хората по света би трябвало да си оказват помощ “, споделя бащата на Тимоха Алексей Фляжников.

Алексей и Кристина взимат присъединяване в разнообразни благотворителни дела. Една от тях е събирането на дарения за манастира „ Св. Спас “ и почистването му. 

„ По време на пандемията в продължение на няколко месеца с персоналната си кола той посещаваше възрастни хора, които нямаха опция да излизат и им купуваше това, което е належащо. Изключително семейство, тъй че това, което детето му е направило, за мен не е изненада. Добротата, сякаш е наследствена “, споделя Христо Николов, другар на фамилията.



Тимоха ще продължи да събира средства, които да подари за потърпевшите в Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР