Четири са лекарствените продукти, за които има подаден сигнал в

...
Четири са лекарствените продукти, за които има подаден сигнал в
Коментари Харесай

През миналата седмица ИАЛ е сигнализирана за липса на четири лекарствени продукта

Четири са лекарствените артикули, за които има подаден сигнал в ИАЛ за липса през миналата седмица, излиза наяве от справката, предоставена на Народното събрание от Министерство на здравеопазването.

Това са инсулините Humalog и Toujeo, лекарството за лекуване на мускулна болежка при хора с периферно артериално заболяване Agapurin и имуносупресорът Myfortic.

От справката излиза наяве, че производителят на Humalog Eli Lilly е уведомил, че компанията няма индустриални проблеми или проблеми с доставките на лекарствения артикул. Също по този начин проблеми с доставките във връзка с към този момент доставените колета не е имало (количествата са доставени съгласно проекта за минали периоди) в България. Последната доставка на Humalog е направена на 12 септември 2023 година За този период имат постоянни доставки до дистрибуторите, с които имат контракт в България - Alta Pharmaceuticals, Commercial league, Phoenix Pharma, Sopharma Trading и Sting AD, два пъти месечно. След осъществената доставка на 26 септември, доставки са планувани за 10 октомври, 24 октомври, 7 ноември, 21 ноември, 12 и 19 декември.

По отношение на Agapurin от ИАЛ оповестяват, че от 1 януари до 15 август са осъществени доставки на продукта към складовете на търговците на едро „ Фьоникс Фарма “ ЕООД, „ СОФАРМА ТРЕЙДИНГ “ АД, „ Стинг “ ООД, „ Алта Фармасютикълс “, „ Булфарма “ ООД и „ Фармнет “. Към 15 август няма количества само в склада на ”ЗЕНТИВА ФАРМА БЪЛГАРИЯ ”. Очакваните последващи доставки са през септември и октомври 2023 година

В началото на септември Myfortic е доставен в складовете на „ Стинг ” АД, „ Фармнет ” ЕАД и „ ФЬОНИКС ФАРМА ”, а за Toujeo от ИАЛ осведомят, че има налични количества в складовете на търговците на едро. Следващата доставка на инсулина е планувана за 1 ноември 2023 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР