Четири лапи започва международна кампания, насочена към предстоящите избори за

...
Четири лапи започва международна кампания, насочена към предстоящите избори за
Коментари Харесай

Дневник: 5 провала на Брюксел в областта на хуманното отношение към животните

" Четири лапи " стартира интернационална акция, ориентирана към идните избори за Европейски парламент през юни, написа " ".

Европейският съюз (ЕС) нормално се свързва с хуманно отношение към животните и грижа за околната среда. Въпреки това обаче невъобразимото страдалчество на милиарди животни към момента е тъжна действителност в Европейски Съюз, без значение дали става въпрос за пилета или норки, затворени в дребни клетки; за застрашени типове, които се търгуват в рамките на ЕС; за кучета, които стават жертва на противозаконна търговия; или за крави, които се транспортират в продължение на дни при ужасяващи условия.

По проект Европейската комисия трябваше да преразгледа законодателството си, обвързвано с благосъстоянието на животните, до края на 2023 година, което в началото се състоеше от четири законодателни оферти, имащи за цел да подобрят хуманното отношение към животните по време на развъждане, превозване, умъртвяване и етикитирането на артикули с скотски генезис. В последна сметка бяха показани единствено две оферти - за превоза и за животните компаньони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР