Четири лапи започва международна кампания, насочена към предстоящите избори за

...
Четири лапи започва международна кампания, насочена към предстоящите избори за
Коментари Харесай

Пет провала на Брюксел в областта на хуманното отношение към животните

" Четири лапи " стартира интернационална акция, ориентирана към идните избори за Европейски парламент през юни, написа " ".

Европейският съюз (ЕС) нормално се свързва с хуманно отношение към животните и грижа за околната среда. Въпреки това обаче невъобразимото страдалчество на милиарди животни към момента е тъжна действителност в Европейски Съюз, без значение дали става въпрос за пилета или норки, затворени в дребни клетки; за застрашени типове, които се търгуват в рамките на ЕС; за кучета, които стават жертва на противозаконна търговия; или за крави, които се транспортират в продължение на дни при ужасяващи условия.

По проект Европейската комисия трябваше да преразгледа законодателството си, обвързвано с благосъстоянието на животните, до края на 2023 година, което в началото се състоеше от четири законодателни оферти, имащи за цел да подобрят хуманното отношение към животните по време на развъждане, превозване, умъртвяване и етикитирането на артикули с скотски генезис. В последна сметка бяха показани единствено две оферти - за превоза и за животните компаньони.

В Деня на Европа, интернационалната организация за хуманно отношение към животните " Четири лапи " разкрива най-големите пропуски на Европейски Съюз във връзка с хуманното отношение към животните, като развенчава пет мита и приканва жителите на Европейски Съюз да употребяват гласа си за възстановяване на хуманното отношение към животните на идните избори за Европейски парламент.

Според скорошно изследване на Евробарометър болшинството от българите желаят животните да бъдат по-добре предпазени. " Четири лапи " приканва гласоподавателите да изискат от своите бъдещи представители в Европарламента да подпишат ангажимент, с който дават обещание да работят за възстановяване на хуманното отношение към животните.

Първи мит: Европейски Съюз извършва уговорката си за по-хуманно отношение към животните посредством Европейските цивилен начинания

Европейската гражданска самодейност (ЕГИ) е инструмент, който дава правото на европейските жители да вземат участие непосредствено в законодателния развой. Като инструмент на директната народна власт той задължава комисията да отговори на начинания, които намират огромен отзив измежду жителите на Европейски Съюз. Въпреки това даже когато минават решаващия предел от 1 милион подписа, някои европейски цивилен начинания към момента се подценяват.

Три години след ЕГИ " Край на клетките " (1 397 113 подписа, събрани през 2021 г.),

клетките към момента са тясната действителност за милиони домашни птици, прасета и зайци в Европейски Съюз.

Липсата на пространство за тези съзнателни същества ги попречва в задоволяването на техните физически и психически потребности.

Въпреки първичния ангажимент на Европейската комисия да предложи законодателство за възбрана на клетките до края на 2023 година такова не е инициирано. Въпросът е отвеян и до Съда на Европейски Съюз в Люксембург, откакто неотдавна гражданският комитет на самодейността стартира правосъдни дейности против Европейската комисия поради неизпълнението на уговорката ѝ за унищожаване на клетъчните системи за развъждане. " Четири лапи " поддържа този иск.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР