Често през септември и октомври, с тръгването на ясли, детска

...
Често през септември и октомври, с тръгването на ясли, детска
Коментари Харесай

Черен бъз и шипки срещу есенните вируси - защо не

Често през септември и октомври, с тръгването на ясли, детска градина или учебно заведение, децата донасят вкъщи следващия вирус. Ние, майките, скрито се надяваме бронхитите и хремите “да ни отминат ” най-малко тази есен. Затова е добре да предпазим и подсилим имунитета освен на малчуганите, само че и на възрастните.

Напоследък от ден на ден майки прибягват до естествени средства, когато става грижа за здравето. Това важи изключително доста, когато са имали неприятен опит с разболяване на детето, изписване на антибиотик и последвало ново заболяване – един циничен кръг, от който мъчно се излиза. Децата по рождение имат висок хуморален имунитет, който обуславя опцията за независима победа над неприятните микроорганизми. Ако попречим на тази победа c прекомерно постоянно предоставяне на антибиотици, нарушаваме салдото на имунния отговор. Понякога е по-добре е да оставим детския организъм да се оправи самичък c вирусите Какви други възможности ни предлага природата? Все по-често четем за силата на черния бъз, който още преди години е провъзгласен от националния врач Петър Димков за “царицата на българските билки ”. Препоръчвал го е за лекуване на доста заболявания, изключително за укрепване на имунната система, при грип, при настинка, при възпаления на гърлото, носа, ушите, при кашлица за по-лесно изчистване на бронхиалния секрет. Според него това е най-силната билка, която държи имунитета безсънен.

В последните няколко години екстрактът от черен бъз – от плодове и цветове – е проучен клинично в многочислени проби, които потвърждават мощния му резултат против вирусни и бактериални инфекции. Доказано е, че екстрактът от черен бъз има богато наличие на скъпи субстанции като флавоноиди (рутин, кверцетин), антоциани, желязо, витамин C, витамини от група B.



Благодарение на това, когато се употребява в точната централизация, екстрактът от плодовете на черен бъз покачва интензивността на значими имунни кафези и по този метод подкрепя естествената отбрана на детския организъм против инфекции и простудни положения.

Черният бъз в композиция с други изцяло естествени имуностимулатори като известните в последно време бетаглюкани и шипката, имат мощен антивирусен резултат. Под формата на сироп трите съставки съставляват мощен имуностимулатор, който подкрепя естествената отбрана на организма, без да го натоварва ненужно.  



Тройната композиция влияе на клетъчно равнище, като лимитира опцията вирусът да се прикрепи към хубавичко клетка – пътят му да навлезе в нея и да се развъжда е блокиран. По този метод още в начален етап се предотвратява опцията от насърчаване на зараза.  

Винаги сме предпочитали да борим есенните настинки и вируси с естествени средства, чайове и билки, без да се стига, в случай че е допустимо, до “тежката артилерия ” на медицината – антибиотиците.  И може да бъде правилен асистент на всяка майка в тази задача.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР