Често между актьора и образа, който той трябва да изиграе,

...
Често между актьора и образа, който той трябва да изиграе,
Коментари Харесай

Много мой човек: когато Юлиян Малинов влезе в ролята на бояджия

Често сред артиста и облика, който той би трябвало да изиграе, има доста общи неща. И това е хубаво и за двамата - на първия му е лесна работата, а вторият влиза под кожата на феновете за нула време.

Нещо сходно се случва сред артиста Юлиян Малинов и героя му от новия комедиен сериал на NOVA " Много мой човек ". Е, първият е сполучлив млад артист, а екранният му облик е неосъществен художник, станал бояджия, само че и тук действителността ни връща повече към приликите сред двамата. Самият Юлиян се е занимавал с изобразяване и даже е приключил художествена гимназия. Също като Виктор от сериала, и той обича безпределно доста детето си, имат и сходно усеща за комизъм и самоирония.

Но... тъй като в живота съвсем постоянно има едно " само че ": " Виктор е миролюбив и примирителен, както се споделя: " На мравката път прави ", споделя артистът. " Даже си мисля, че е прекомерно толерантен, аз бих избухнал доста по-бързо за някои неща. " Но пък героят му бояджия го е подсетил и за нещо извънредно значимо в живота - че " не би трябвало да отлагаме щастието и обещанията към фамилията си ".
 Снимка 607824

Именно това прави Виктор в сериала - унесен в фантазиите си, които все му се изплъзват, не помни, че фамилията му също има потребност от него. И тъй като с рисуването не му се получава, той е заставен въпреки всичко да работи нещо. Така става бояджията в бригадата на Мирослав (Башар Рахал) и отсам стартира радостното в " Много мой човек ".

За Юлиян Малинов не е нещо ново да играе в комедии (гледали сме го в " All Inclusive " ) - те постоянно са го привличали като род. Не крие обаче, че със същата ненаситност би изиграл и трагична роля, стига в нея да има провокация.

" Харесвам функции, които те раздрусват, не те захаросват, а те шамаросват и разплакват, карат те да настръхнеш, по някое време дори може да те разсмеят през сълзи и най-после да те оставят в дълбоките ти мисли. "
 Снимка 607821

И въпреки Юлиян да не е от хората, които обичат да приказват за себе си, съумяваме да разберем, че е твърдоглав - тъй като в никакъв случай не се отхвърля, че е безрезервен - тъй като каквото и да прави, го прави на 100%, и обичащ - тъй като няма време да ненавижда. А, и по никакъв начин не обича математиката. Затова и го молим да направи нещо далеч по-приятно - да ни опише смешна преживелица от снимачната площадка на " Много мой човек ".

Оказва се, че занимателните моменти не са били един или два, а на моменти с Башар Рахал, Калоян Катинчаров (който изиграва Петър) и останалите от екипа са се разсмивали дотам, че е трябвало да вършат отмора от фотосите, с цел да могат да снимат даден дубъл.

" В една сцена, тъкмо когато трябваше да съм доста сериозен, Башар, който в този миг не беше в кадър, само че ми партнираше с текста, стартира да прави безумно смешни физиономии. Нямаше по какъв начин да устоя и прихнах в смях ", споделя още артистът.
 Снимка 607819

Коя е най-забавната ви преживелица, обвързвана с майстори?

Не съм имал занимателни случки с майстори, тъй като у дома аз си поправям всичко. Тук би трябвало да благодаря на моя татко, който с изключение на доста добър художник и ваятел, е и добър занаятчия - доста добре умее всичко, обвързвано с ремонтните действия.

Като бях дребен, непрекъснато ме викаше да му оказвам помощ, когато ремонтира, а аз доста се ядосвах, тъй като ме лишаваше от игра с приятелите. След време разбрах, че е било целеустремено, с цел да науча поминък, за което постоянно ще съм му признателен. Сега за мен е наслаждение да поправям нещата си самичък.

Кога беше последният път, в който влязохте в ролята на занаятчия вкъщи?

Последно върших ремонт в банята и префугирах плочки.

Може ли един художник да бъде бояджия?

О, да, несъмнено, че може. И съм сигурен, че има доста такива образци. Всъщност концепцията за сериала е взета от действителния живот. Много хора нямат опция да се осъществят по специалността си и са принудени да работят нещо друго. А това е изключително мъчително за хората на изкуството.

Нормално е художник да стане бояджия, само че бояджия да стане художник, е по-скоро извънредно. Макар че несъмнено има и такива случаи. Художниците би трябвало да показват себе си, страстите си, въображението си, а в боядисването това няма по какъв начин да стане.

Къде можем да ви гледаме в бъдеще?

Може да ме гледате в представленията на Театър София - " Госпожа Министершата ", " Кашонът ", " Няма да платим! Няма да платим! " и " Феята от захарницата ". Той сега е в ремонт, само че ние продължаваме да играем на други театрални подиуми в София.

Премиерата на " Много мой човек " е на 23 февруари от 20 ч. по NOVA
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР