Червено кадифе с крема сирене - десерт за усмивкиНеобходими Продукти●

...
Червено кадифе с крема сирене - десерт за усмивкиНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Червено кадифе с крема сирене

Червено кадифе с крема сирене - десерт за усмивки

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● яйца - 3 бр.
● жълтъци - 2 бр.
● кисело мляко - 1 кофичка
● олио - 1 ч.ч.
● масло - 250 г
● захар - 1 1/2 ч.ч.
● какао - 3 с.л.
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● сол - 1/2 ч.л.
● оцет - 1 ч.л.
● сладкарска багра - 1 алена
● крема сирене - 600 г
● пудра захар - 1 ч.ч.
● ванилия - 1 бр.

Начин на подготвяне

Всички артикули би трябвало да бъдат на стайна температура. Час преди да стартираме приготвянето на тортата Червено кадифе, изкарваме продуктите от хладилника.

В огромна купа се пресява брашното дружно със солта, содата и какаото. В купа за миксер се чукват яйцата и двата жълтъка. Разбиват се. Добавя се киселото мляко и олиото. Разбива се.

125 грама от маслото се разтапя леко в микровълновата. Боята се разтваря в маслото /според напътствията на моята багра на прах/. Към сместа се прибавят аленото масло, оцета, ванилията и захарта.

Постепенно се прибавя сухата примес, като непрестанно се разбърква. Готовата примес се разделя по равно в 3 купички.

Фурната се включва да загрее на 180 градуса. Подготвя се 3 тавички с идентичен диаметър. Аз нямам подобаваща и използвах формата за торти с преносим кръг. Подготвя се с хартия за печене.

Изрязва се в кръгла форма, малко по-голяма от формата за печене, с цел да се покрият и стените, като се вършат сечения, с цел да се застъпи хартията и да покрие добре стената на съда. Намазва се с малко олио.

Изсипва се сместа от едната купа. Слага се да се пече за към 20 минути. Готовността се ревизира с дървена съчка.

Когато първият апетитен блат за торта е подготвен се изважда. Отстранява се от формата и се оставя да изстине. Формата се приготвя още веднъж с малко лой, като хартията може да се употребява и за 3-те блата.

Слагат се и останалите 2 блата да се пекат един след различен. Когато са подготвени, се оставят да се охладят.

Докато блатовете се пекат, се приготвя кремът за тортата. В купата на миксера се поставя крема сиренето. Добавят се 125 г меко масло и пудрата захар. Разбива се добре до хомогенна примес.

За да употребявам трохи от блатовете за украса на тортата, използвах огромна паница със подобен диаметър на блатовете. Налага се от горната страна и се лишава по по-малко от сантиметър от всеки блат и се получават съвършени кръгли блатове.

Отстранения блат се натрошава в купа, като през това време се доохлаждат добре блатовете.

Сглобява се тортата. Подготвя се съд, в който ще извършите тортата. Слага се напълно малко от крем на дъното. Слага се първия блат. Обилно се намазва с крема, като се разнася отмерено.

Слага се вторият блат и процедурата се повтаря. Слага се последният блат и цялата торта се намазва добре с останалия крем.

Кремът се изравнява добре и цялата торта Червено кадифе се покрива с трохите от блат. Добре е да престои няколко часа в хладилника.

Невероятно прелъщение Червено кадифе с крема сирене, доста уместно за празника на влюбените.

А за какво не и с чаша бяло вино?

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР