Червен вълнен пуловер с принт на бели овце и само

...
Червен вълнен пуловер с принт на бели овце и само
Коментари Харесай

Черната овца: Емблематичният пуловер на принцеса Даяна отива на търг

Червен вълнен пуловер с принт на бели овце и единствено една черна, носен от принцеса Даяна, ще бъде гвоздея в програмата на онлайн търг за фешън движимости, проведен от Sotheby's през септември.

Очаква се цената на дрехата да доближи до 80 000 $ (приблизително 71 100 евро), оповестява Euronews.

Рекордът за предмет на Даяна до момента се равнява на 604 800 $ (приблизително 537 100 евро) за бална рокля, продадена от Sotheby's през януари.

19-годишната лейди Даяна Спенсър е снимана да носи дрехата по време на мач по поло през юни 1981 година, скоро след годежа с принц Чарлз, който тогава е престолонаследник на английския трон.

Някои допускат, че Даяна е харесала модела " черна овца ", тъй като се е чувствала като новобранец в кралското семейство. Това сигурно е бил дребен намек за хумора и възприятието за жанр на 19-годишната госпожица, отбелязва Euronews.

По това време Даяна към този момент се трансформира в икона на стила и една от най-фотографираните дами в света, което дава мощен подтик в работата на Сали Мюър и Джоана Озбърн. Те основават пуловера за своята компания Warm & Wonderful.

Няколко седмици по-късно дизайнерите получават публично писмо от Бъкингамския замък, в което се изяснява, че Даяна е развалила пуловера и ги питат дали той може да бъде поправен или сменен.

Изплетен е нов пуловер за принцесата, която по-късно е снимана да го носи с бели дънки и черна панделка на събитие през 1983 година

От Sotheby's потвърдиха, че двете писма – молбата за корекция и благодарствената записка от Бъкингамския замък ще бъдат продадени на търг дружно с пуловера. Дизайнерите обявиха, че са разкрили оригинала, който лежал пропуснат в кутия на тавана по-рано тази година.

Warm & Wonderful към момента създава памучна версия на дизайна, която се продава за 220 евро.

Синтия Хоултън, световен началник на отдел " Мода и аксесоари " в Sotheby's, съобщи, че " тази изключителна дреха, грижливо непокътната, носи шепота на грацията, чара и стилния усет на принцеса Даяна ".

Пуловерът ще бъде изложен в Sotheby's в Ню Йорк от 7 до 13 септември. Онлайн наддаването стартира на 31 август и продължава до 14 септември, добавя Euronews.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР