Чернокожите жени и жените от етническите малцинства са два пъти

...
Чернокожите жени и жените от етническите малцинства са два пъти
Коментари Харесай

Чернокожите жени и жените от етническите малцинства са два пъти по-склонни да бъдат на договори за нула часове, отколкото белите мъже

Чернокожите дами и дамите от етническите малцинства са два пъти по-склонни да бъдат на несигурни контракти за нула часове, в сравнение с белите мъже, демонстрира анализът.

Официалните данни сочат, че 5,9% от работещите дами BME са имали проблеми с несигурни контракти през 2023 година спрямо 2,7% от белите служащи мъже. Като цяло чернокожите и етническите служащи от малцинствата са доста свръхпредставени на контракти за нула часове - с 5,4% от личния състав на BME с несигурна работа спрямо 3,2% от белите служащи.

Конгресът на профсъюзите (TUC) сподели, че е „ систематичен расизъм в деяние “, защото тези контракти оставят служащите на произвола на техните шефове във връзка с работното време и способността им да печелят. Работниците в BME – изключително дамите – са по-склонни да бъдат на „ някои от най-лошите контракти, с най-лошото възнаграждение и условия “, съгласно профсъюзния орган.

Генералният секретар на TUC Пол Новак сподели: „ Нула Договорите за работни часове са панер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР