Черният пипер беше една от подправките, които диетолозите изключваха от

...
Черният пипер беше една от подправките, които диетолозите изключваха от
Коментари Харесай

Можем ли да отслабнем с черен пипер

Черният пипер беше една от подправките, които диетолозите изключваха от менюто, защото се смяташе, че отваря апетита и оказва помощ за отслабването. Оказва се, че потреблението на подправката не води до струпване на килограми. Ако се използва вярно, даже може да помогне битката с насъбраните мазнини.

Основна съставна част в подправката е добре познатият пиперин, който в действителност е виновен за кихането, което следва постоянно, когато поръсим гозбата си с черен пипер.

Учени са открили, че черният пипер блокира образуването на нови мастни кафези, като по този метод се забавя трупането на мазнини в корема, дупето и в бедрата. Подправката може да помогне за отслабването както при мъжете, по този начин и при дамите.

Доктор Джи-Чон Джонг и лекар Су Чен Хм и техните сътрудници са създали разбор на предходни изследвания, съгласно които по-големи количества от пиперина понижават равнищата на мазнините в кръвта.

Въпреки това учените припомнят, че прекаляването с черен пипер не е целесъобразно, защото може да аргументи съществени здравословни проблеми, като язва на стомаха и стомашни газове.

 Отслабване с черен пипер

Подправката усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт, контролира киселинността на стомаха, оказва помощ за подсилване на нервната система и подарява организма с повече сила.

Съставките в известната фалшификация пречистват белия дроб, като отстраняват насъбраната влага. Черният пипер работи диуретично и контролира цикъла при дамите. Освен това оказва помощ при положение като камъни в бъбреците, облекчава възпаленията, работи позитивно и при някои кожни болести.

Редовната и умерена приложимост на подправката оказва помощ за изчистването на токсините от тялото, също така усъвършенства качеството на кръвта. Черният пипер предотвратява и развиването на настинки, защото е богат на витамин С и усъвършенства функционалността на сърцето.

Изследванията на подправката не престават, само че експертите са уверени, че това е първата крачка за намиране на ефикасно средство, което да се бори със затлъстяване, както и с заболяванията, които са свързани с него.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР