Черен пипер – това е най-популярната и любима подправка в

...
Черен пипер – това е най-популярната и любима подправка в
Коментари Харесай

Масло от черен пипер - защо е невероятно полезно?

Черен пипер – това е най-популярната и обичана фалшификация в целия свят, която придава на всяко ядене дълбочина на усета и пикантност. А щипка черен пипер добавена към всяко ядене е най-хубавият елементарен овкусител. Той е оценен от антични времена. А знаете ли, че тази фалшификация предлага доста здравни изгоди?

Какво е черен пипер?

Черният пипер е от растение от семейство Пиперови, чиито плодове се употребяват необятно като фалшификация и лекарство. Пиперинът, неговата основна съставна част, е изострен. Той не е сезонно растение, което значи, че е налично през цялата година.

Според специалисти тази фалшификация е мощна за: обезболяващо средство, антисептик, антиоксидант, антибактериално средство, спазмолитично, противовъзпалително, отхрачващо, подтиква кръвообращението, противогъбично средство, патогонно настоящо средство.

Черният пипер има мощен хранителен профил и е огромен източник на мед, магнезий, калций, фосфор, желязо, калий, манган и витамини. Богат е на фибри, въглехидрати и протеини.

Подобрява храносмилането, спомага за понижаване на тежестта, грижи се за кожата, облекчава дишането, лекува стомашната язва, предотвратява астма, усъвършенства когнитивната функционалност.

За приемане на етеричното масло от черен пипер се употребяват сушени на слънце неузрели плодове от растението по метода на парната филтрация. Ароматът му е изострен, мощно изразен и лют, напомнящ на карамфиловото масло. Цветът може да е друг - блудкав, жълто-зелен или кехлибарен.

Това масло гони бактериите и гъбичките, понижава възпаленията в тялото.

Смята се, че маслото от черен пипер може да предотврати затлъстяването или да помогне за неговия надзор, защото контролиране равнищата на холестерола, кръвното налягане и кръвната захар. Съдейства за по-бързото изгаряне на мазнини, с което и понижава тежестта.

 Масло от черен пипер

Може да употребявате маслото от черен пипер при простуда и грип, отмалялост, настинка от мраз, физическо безсилие, болки в мускулите, ревматизъм. Помага за събаряне на прекомерно висока температура.

Маслото от черен пипер форсира метаболизма по време на интензивна подготовка и зарежда тялото с сила, належащо за възобновяване по време и след нея.

Съдейства за по-доброто кръвообращение, което е удобно както за кожата, такаи за положението на целия организъм.

Освен като фалшификация към ястията можете да употребявате маслото от черен пипер локално и инхалационно.

Консумирането на черен пипер обезпечава на тялото сесквитерпени - антиоксиданти, които предизвикват изпотяването и дейно отстраняват токсичните субстанции от тялото; покачва метаболизма и усъвършенства храносмилането, увеличавайки освобождението на храносмилателните сокове, които оказват помощ на стомаха да усвоява храната по-лесно.

За локално приложение на маслото от черен пипер се предлага да се комбинира с масло от жожоба, кокосово масло или масло от авокадо. Разредете 20 капки масло от черен пипер със 100 мл базово масло. Масленият масаж е потребен за разпределяне на мускулите и попречване на мускулни конвулсии. Тази примес оказва помощ за облекчение на признаците на подагра и артрит, намалявайки равнището на пикочната киселина в организма.

Използвайте маслото от черен пипер за филтриране на тялото от отрови. То предизвиква честото уриниране, което спомага за изхвърлянето на нездравословните субстанции и непотребната вода от организма. Може да приемете вътрешно - 1-2 капки или да разтриете стъпалата с 2-3 капки.

Масажът с масло от черен пипер способства за красивия тип на кожата, защото има стягащо деяние. Може да употребява при признаци на целулит - заглажда кожата, прави я еластична. Забавя доста процеса на стареене.

Използвайки масло от черен пипер, можете да облекчите напрежението и да успокоите мислите си. Това е едно от най-хубавите масла, употребявани за битка със напрежението и тревогата. Стимулира мисловния развой, което е изключително потребно за хора, изпаднали в меланхолия или прочувствен застой. Прави път на позитивните мисли, усъвършенства конценртацията. Насърчава и балансира съвсем всички чакри - чакрата на третото око, гърлената чакра, сърдечната чакра, коренната чакра и чакрата на слънчевия сплит. Може да употребява за усилване на страстите.

Като спомагателен бонус маслото от черен пипер стопира устрема към цигарите и алкохола, в случай че сте доста пристрастени към тях.

 Ползи от маслото от черен пипер

При проблеми в спалнята, свързани с ниско либидо, импотентност или фригидност, разпалете пристрастеностите с масло от черен пипер. Използвайте дифузер или аромалампа.

За да заздравите косата и да я извършите мека и еластична, може да добавите това масло към шампоана си - на всеки 100 мл се прибавят по 10-15 капки.

Освежаваща вана с маслото може да вземете, добавяйки 6 капки към нея. Ако разполагате с аромалампа и сте избрали този метод за лекуване с маслото, прибавете 5-6 капки в нея.

Може да приемате маслото от черен пипер и вътрешно, добавяйки го към разнообразни билкови чайове, отвари, към разнообразни ястия - печени зеленчуци, салати, супи и така нататък, или с хранителни добавки. Добавете не повече от 1-2 капки.

Маслото от черен пипер се комбинира доста добре с: карамфилово масло, масло от кориандър, масло от култивиран чай, масло от ливан, бергамотово масло, масло от копър, джинджифилово масло, масло от здравец, масло от грейпфрут, лимоново масло, лавандулово масло, масло от хвойна, масло от мандарина, масло от иланг-иланг, масло от сандалово дърво.

Внимание: Пиперът може да аргументи кихане, по тази причина хората, които са претърпели коремна интервенция, би трябвало да заобикалят потреблението му, защото той може да раздразни червата. Да не се използва по време на бременност, кърмене, от дребни деца и хора с нетърпимост към черен пипер!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР