Челси забрани достъпа до стадиона в Прага на срещата с

...
Челси забрани достъпа до стадиона в Прага на срещата с
Коментари Харесай

"Салах е бомбаджия", или защо фенове на "Челси" не гледаха мач от Лига Европа

Челси " забрани достъпа до стадиона в Прага на срещата с локалния " Славия " в Лига Европа на трима от своите почитатели. Те не са били позволени до оборудването в четвъртък вечер поради видео, в което наскърбяват звездата на " Ливърпул " Мохамед Салах.

Египтянинът е станал обект на расистки обиди и дискриминация, като участниците във видеото скандират " Салах е бомбаджия ".

Общо шестима са почитателите на " Челси " във видеото, публикувано в обществените мрежи. Тримата разпознати не са позволени до стадиона. От клуба прибавиха, че работят за разпознаването и на останалите трима, които да бъдат предадени на органите на реда.

" Челси " си сътрудничи още с полицията, както и с " Ливърпул " за изясняване на случая.

Салах игра за " Челси " в интервала 2014-2016 година. Той записа 19 мача и вкара два гола за сините, като беше пращан чартърен във " Фиорентина " и " Рома ". След това римските " вълци " го откупиха, а през 2017 година Салах мина в " Ливърпул ".

" Лицата са открити и в случай че те са притежатели на сезонни карти или членове на клуба ще получат непрекъсната възбрана за посещаване на " Стамфорд бридж ", прибавиха от " Челси ".


© Reuters

Случката идва единствено дни преди дуела сред двата отбора във Висшата лига. " Ливърпул " приема сините на " Анфийлд " в неделя в основен мач за развиването на борбата за купата. " Такова държание е недопустимо и няма място на стадионите и въобще в нашето общество. Жертвите на сходни закононарушения са повече, в сравнение с хората си мислят ", разясняват от " Ливърпул ".

През ноември организацията Kick It Out разгласява отчет, съгласно който случаите на расизъм и хомофобия в британския футбол са се нараснали с 11%. След това имаше няколко случая с сходни случки. По нападателят на " Арсенал " Пиер-Емерик Обамеянг беше хвърлен банан, а Рахим Стърлинг от " Манчестър сити " и Айзак Съксес от " Уотфорд " обиждани от почитатели на други тимове.

Преди няколко седмици и британските национали бяха обиждани на расистка основа в европейска подготовка против Черна гора в Подгорица.

Това не е първи сходен случаи с почитатели на " Челси " през сезона. През януари УЕФА разгласи, че проверява клуба поради расистки обиди на почитателите му в мача против " МОЛ Види " в Лига Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР