че е унищожила две противокорабни балистични ракети и безпилотен надводен

...
че е унищожила две противокорабни балистични ракети и безпилотен надводен
Коментари Харесай

САЩ унищожили ракети и кораб на хусите в Йемен

че е унищожила две противокорабни балистични ракети и безпилотен надводен транспортен съд, изстреляни от хусите от Йемен.

" Беше решено, че тези оръжия съставляват непосредствена опасност за съдружните и комерсиалните кораби в района ", написа Централното командване на Съединени американски щати в X, оповестява " Ройтерс ".

Йеменската формация хути се зарече късно в четвъртък да нанесе по-ефективни удари по кораби, свързани със Съединени американски щати, Обединеното кралство и Израел, оповестява Анадолската организация.

" Имаме огромни проекти за бъдещи удари, които ще имат по-голямо влияние върху корабите на врага ", сподели водачът на групата Абдул-Малик ал-Хути в записана тирада.

Без да разкрива детайлности за проектите, той добави, че " ние продължаваме да разширяваме военните интервенции от ден на ден и повече . "
 Хусите изстреляха ракети по танкер в Червено море
Хусите изстреляха ракети по танкер в Червено море

Корабът е изпълнявал курс към Сингапур от Саудитска Арабия

Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че , са заседнали в Червено море на линията на бойните дейности сред въоръжените сили на Съединени американски щати и йеменските хуси.

Засега многократните опити на Организация на обединените нации да изпразнят и реалокират корабите, с цел да се избегне разлив, са безуспешни.

Само за последната седмица имаше няколко случая на товарни кораби, изумени от ракетите на хусите. По техни думис палестинците против военните дейности на Израел в Газа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР