Част от феновете на Манчестър Юнайтед, които ще подкрепят тима

...
Част от феновете на Манчестър Юнайтед, които ще подкрепят тима
Коментари Харесай

Полски фенове и английски запалянковци си спретнаха меле в центъра на Гданск

Част от почитателите на " Манчестър Юнайтед ", които ще поддържат отбора по време на финала на Лига Европа против " Виляреал " през днешния ден (26 май), станаха обект на нахлуване от страна на полски ултраси.

Срещата ще се играе на стадиона в град Гданск, а в късните часове нощес част от англичаните е трябвало да се оправят с локални хулигани.

Според британските почитатели става дума за членове на агитката на " Легия " Гданск. Те нападнали гостите на града в едно от заведенията на пешеходната улица в центъра. След себе си оставили трима леко ранени, които потърсили здравна помощ, както и голям брой счупени столове, маси и посуда.

Kibole Lechii Gdańsk zaatakowali sympatyków Manchesteru United, taranując przy tym lokal.

Cytując klasyka „ Prawdziwy kibol nie wie co to strach. On w ogóle nic nie wie”.
— Janek (@Jvnek90)

Кметът на Гданск Александра Дулкиевич удостовери за нападението и осъди дейностите на локалните ултраси. " Градът ни е привлекателен, в него няма място за принуждение ", съобщи тя.

Wczoraj doszło do chuligańskiego ataku na kibiców drużyn, które przyjechały na finał Ligi Europy. W mieście otwartym i solidarnym, nie ma miejsca na jakąkolwiek przemoc!
Drodzy kibice i goście zawsze jesteście mile widziani i serdecznie witamy Was w naszym mieście!
— Aleksandra Dulkiewicz (@Dulkiewicz_A)

От " Манчестър Юнайтед " също обявиха, че пердах е имало, като от клуба незабавно са се отзовали, с цел да оказват помощ на потърпевшите.

По трибуните на стадиона в Гданск за финала довечера ще има 9500 фенове. Клубовете получиха по 2000 билета, които да дадат на своите агитки. Останалите бяха пуснати в свободна продажба.

Що се отнася до полските футболни ултраси, те се славят като едни от най-войнствените и постоянно са в центъра на събитията, когато става въпрос за проведени или неорганизирани боеве с агитки на противници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР