Чарлз Бюлер е работил по създаването на МКС, Хъбъл и

...
Чарлз Бюлер е работил по създаването на МКС, Хъбъл и
Коментари Харесай

Бивш инженер на НАСА твърди, че е изобретил двигател, който не изисква гориво

Чарлз Бюлер е работил по основаването на МКС, " Хъбъл " и галактическата совалка
Космическият стартъп Exodus Propulsion Technologies разгласи, че е постигнал пробив, натъквайки се на напълно нова естествена мощ, която може да задвижва тласкащи мотори без потребност от гориво, пише .

Както съобщава , съоснователят на компанията Чарлз Бюлер - някогашен инженер на НАСА, който е работил по основаването на Международната галактическа станция, орбиталния телескоп " Хъбъл " и галактическата совалка - сподели, че откритието може да бъде повратна точка за човечеството и за проучването на космоса.

Бюлер прави някои извънредно амбициозни изказвания, които евентуално ще се сблъскат със песимизъм от научната общественост.

" Има правила, които включват опазване на силата. Но в случай че се създадат някои неща вярно, човек може да генерира сили, разнообразни от всичко, което цивилизацията ни е постигала преди ", сподели Бюлер пред The Debrief. " Тази мощ ще използваме, с цел да задвижваме обекти през идващите 1000 години... до момента в който не пристигна идващото нещо. "

Стартъпът неотдавна показа своите открития на Конференцията за различна сила за задвижване (APEC), извънредно, който е съумял да притегли някои съществени учени.

Новият тип задвижване използва електростатика и има скромни благоприятни условия. То генерира само 10 милинютона. За да сложим това в вероятност, задържането на маса от към 100 грама или приблизително огромна ябълка в дланта на ръката ви изисква 1 нютон или 100 пъти повече мощ.

" Магнитудът не е значим, защото всичко над нулата би работило в космоса " декларира Бюлер пред The Debrief. Ако ускорението е непрекъснато, това в действителност би бил значителен пробив, който да разреши бързо пътешестване в Слънчевата система и може би оттатък нея.

" Нашите материали са формирани от доста типове покрития на носители на заряд, които би трябвало да бъдат поддържани върху диелектричен филм ", изясни той.

" Много е мъчно да се съгласува от научна позиция, тъй като наподобява, че откритието ни нарушава доста от енергийни закони на физиката ", сподели Бюлер пред съоснователя и модератор на APEC Тим Вентура, добавяйки, че " се надяваме да създадем някои демонстрации " в космоса.

Откритието на Бюлер припомня за мощно спорния EmDrive на НАСА и за " уарп задвижването " на стартъпа Applied Physics, като и двата наподобява нарушават законите на физиката.

През 2021 година стана ясно, че позитивните резултати на EmDrive са били фалшифицирани или сбъркани, а " моторът " не работи. Applied Physics е още на равнище научни и теоретични разработки, опитващи се да намерят метод за пътешестване с по-бързи скорости от тази на светлината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР