Бюлетините за президентския вот в неделя няма да стигнат до

...
Бюлетините за президентския вот в неделя няма да стигнат до
Коментари Харесай

За четири секции в чужбина няма да има бюлетини

Бюлетините за президентския избор в неделя няма да стигнат до 4 секции в чужбина, оповестиха от Външно министерство. Две от тях се намират в Австралия – Аделаида и Бризбън, една секция е в Нова Зеландия – Крайстчърч. Бюлетините няма да стигнат навереме и за секцията в Сейнт Луси, щата Мисури.

" Четирите секции са 0,53 на 100 от общия брой секции зад граница. Министерството на външните работи е уведомило Централната изборна комисия за тези четири секции и се чака ЦИК да вземе решение за реда и метода, по който да се организира изборния развой в тях ", обявиха от министрството.

Оттам акцентират, че през последните няколко дни е била проведена огромна акция по изпращане на бюлетини в чужбина. Те са доставяни посредством компанията DHL. Изпратени са общо 710 хиляди бюлетини и 326 машини за общо 208 секции зад граница.

Пратките с бюлетини са почнали на 16 ноември, когато книжата са били получени от Българска народна банка. Достъп до машините Министерство на външните работи е получило на същата дата. 224 от тях са били изпратени още същия ден. На идващия са изпратени и останалите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР