Бях в Брюксел и има голям шанс през декември нещата

...
Бях в Брюксел и има голям шанс през декември нещата
Коментари Харесай

Кирил Петков: Петков: Всяко уволнение или назначение на министър е задача на Денков и Габриел

" Бях в Брюксел и има огромен късмет през декември нещата да се извърнат за Шенген. Ако продължи градивно разговорът, може и да имаме добра вест, само че това го споделям единствено авансово ". Това сподели в коридорите на Народно събрание Кирил Петков.

Във връзка с желаната оставка на министъра на опазването на здравето Христо Хинков, Петков съобщи: " Нещата би трябвало да се случват институционално. Има някакви рецензии към министъра - изслушват го в Комисия. Всяко решение за уволняване или предопределение на министър е при акад. Денков и Мария Габриел. Важно е да се съблюдава разделянето на управляващите ".

 

" Борисов има лично мнение и го изрича по медиите. По принцип сътрудниците от ГЕРБ би трябвало да знаят, че в действителност всяко едно финално решение става единствено и само, когато има лидерска ", разяснява Петков в парламентарните коридори по отношение на намеците от водача на ГЕРБ за оставката на здравния министър Христо Хинков. 


Според него освен " Пирогов ", а всички държавни лечебни заведения би трябвало да минат през инспекция.

" Връщаме се към институционалността, връщаме се към процедурите. Нещата няма да се случват с телефонен диалог ", сподели още Петков.

 

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков поряза изказванията, стартирани ден по-рано от шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която загатна, че Движение за права и свободи ще получат 1/3 от позициите в държавните регулатори.

 

" Нека се фокусираме върху бюджета и конституцията. Всички задания не може да решим едновременно. Нека приоретизираме. Сега бюджетът и конституцията, по-късно в посока регулатори. Там ще бъде доста комплицирано ", обърна се Петков към (не)коалиционните сътрудници.

 

" Виждам анонси да се пробват да договарят през медиите. Няма сделка с по една трета. Това не е по този начин. Там ще се седне, ще има обособен диалог. Ние ще отстояваме, видяхте какво направихме с НЗОК. Котки в чувал няма да допуснем в тия регулатори. Нещата ще се движат по явен и последователен метод ", зарече се той.


Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР