Бутерс, който остава председател на Националната демократическа партия, трябва да

...
Бутерс, който остава председател на Националната демократическа партия, трябва да
Коментари Харесай

Бившият диктатор на Суринам е изправен пред окончателна присъда за убийствата на политически опоненти през 1982 г. Някои се опасяват от безредици

Бутерс, който остава ръководител на Националната демократическа партия, би трябвало да се яви в съда на 20 декември дружно с четирима други обвинени. 78-годишният някогашен водач е основният обвинен, като е осъждан два пъти за убийствата. Той е поел „ политическа отговорност “ за тях, само че упорства, че не е участвал за тях.

Роднините на убитите и суринамците, които помнят това, което е известно като „ убийствата през декември “, споделят, че желаят виновните да бъдат измамен под отговорност.

„ Това е рана в общността. Не можете да се измъкнете от това “, сподели Санджай Дебиперсад, 54-годишен съветник. „ Искам истина и правдивост. “

Но някои се опасяват, че окончателното наказание на Бутерс в дългото и забъркано дело може да докара до безредици. А някои прекомерно млади, с цел да помнят убийствата, споделят, че вместо това страната просто би трябвало да продължи напред.

Наказателният развой стартира през 2007 година, четвърт век след събитията, за които се отнася.

„ Това се проточва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР