Бурни аплодисменти предизвика обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед

...
Бурни аплодисменти предизвика обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед
Коментари Харесай

Ахмед Доган : Да работим с хората, изборите 2 в 1 може да са катастрофа

Бурни овации провокира обръщението на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган пред 11-тата Конференция. Той не съумя да пристигна персонално на форума и сервира извиненията си за това.

Скъпи депесари, живеем в комплицирано и непредвидимо политическо време - НАТО и друтине интернационалните институции не могат да намерят инструментите за прекъсване на войните Украйна и близкия Изток. Свидетели сме на многочислени жертви - в това число деца. Мотивите на компенсация се трансферират към идващото потомство. Не е без значение да отбележим, че и двете войни са братоубийствени. 

Легитимните представители, които съблюдават реда, не могат да намерят принадлежности да спрат тази човешка покруса, тази картина е облик на нашата цивилизация през 21 век. 

Накратко, само че пунктуално ще привлека вниманието към 3 въпроса - възможни промени в НАТО и сигуността на Европа, провокациите, свързани с избора н Екологичен потенциал и смисъл ан аидеята за двама ръководители, споделя Доган.

Основният проблем на нашето време е мирът и сигурността на Европа, света и всеки един от нас.

Доган подчертава върхе безпардонната позиция на Доналд Тръмп, който съобщи - всеки да си заплати сметката за сигурността, която получава от Съединени американски щати. Така той постави прагматизма като пиедестал на груповата сигурност, оцени почетният ръководител на Движение за права и свободи.

Тази гореща вест за часове обиколи планетата и разсъни европейските елити от дрямката на комхортна сигурност, в кото витаеха десетилетия.

Това изкара на показ нашите съзнавани и несъзнавани опасения за мира, споделя Доган.

Това шоково влияние се отрази върху цялото обществено усещане, показва нещо значимо - нашето световъзприемане не е готово за радикални промени, за предстовител за мир и сигурност.

Това е сигурна индикация, че светът се трансформира.  А той се развива по-бързо от нас, предизвести Доган.

Европа би трябвало да  премисли ролята си на втора цигулка, и да огледа личната си дарба за защита. Изборът на евроатлантизма ще бъде настоящ, само че с преформатиране на отговорностите, с предефиниране на ролята на общата сигурност на Европа. Този развой е необратим.

Реакцията на Европа е закъснителна, само че с добър проспект на развиване. Тъжгно е че идващите 15 години ни чака милитаризация на света, като деец.

Как да ксага на младите ора че желанието ни да живеем в общество на здравия разсъдък, с правилата на правото и орални императиви ще бъде с лимитирани варианти?

За Движение за права и свободи евроизборите ще са тест за реформиране и политическия живот в България. Едни предварителни парламентарни избори хо формула 2 в 1 дможе да дестабилизират страната и да провокират углавен избор, с непредвидими послезици, предупред Доган.      

Когато това не е възмогно, двамата ръководители вземат решение какво да предпиемат. Съпредседателството се постанова в разнообразни европейски страни и в България. Идеята за 2-ма ръководители има 3 съществени аргументи - битката за съблюдаване на нашите права и свободи, с помощта на това, което сме. Това е незменен приоритет на Движение за права и свободи.

Второ - последните години Движение за права и свободи разщирява електоралният си периметър, което допуска възобновяване. Трето - Движение за права и свободи има потребност да съживи и задейства модела на работа с действителните хора, с нововъзникващи пролеми на хората от локалната власт.

Ако това ангажимент към гласоподавателите не се трансформира в приоритет, вероятността да станем бутикова платена партия е сигурна. Заради тези съображгения, предлагам гласуването на двамата ръководители да бъде в пакет, по едно и също време, даде предлагането си Доган. 

Така новата парадигма на водачеството ще показва единството само че партията. Свидетели сме на генезиса на многополюсен свят, за който приказвам от години. Въпреки разтърсванията и сигурността, ние живеем в извънредно забавно време.

Пожелавам ви да превърнем мира, сигурността, в персонална мотивация на живот на всеки от нас. Така светът ще наподобява по благонадежден за нас и нашите деца, приключи изказването си почетният ръководител на Движение за права и свободи.    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР