Бургас. Премиерният спектакъл Севилският бръснар ще бъде представен в Бургас

...
Бургас. Премиерният спектакъл Севилският бръснар ще бъде представен в Бургас
Коментари Харесай

Премиерният спектакъл „Севилският бръснар“ ще бъде представен в Бургас на 23 август

Бургас. Премиерният театър " Севилският бръснар " ще бъде показан в Бургас на 23 август, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . От Държавната опера прецизират, че събитието е в границите на Бургаските музикални празници „ Емил Чакъров “ 2021, реализирани сполучливо за поредна година от Бургаската опера в партньорство с Община Бургас.

" Либретото на „ Севилският бръснар “ е на Чезаре Стербини, основано по първата част от трилогията на Пиер Бомарше „ Севилският бръснар, или безрезултатна нерешителност “. Както дават обещание надарените създатели, работещи по основаване на постановката – режисьорът доцент доктор Александър Текелиев и Денис Иванов, сценограф и костюмограф, спектакълът ще бъде завладяваща трактовка на известното класическото произведение – съгласно каноните на съвремието ни, с много провокативноост, само че без циничност и с авангардна, само че не скандална сценография и костюми ", показват от културната институция.

Диригент на постановката е маестро Цанислав Петков, който преди дни бе зад диригентския пулт в Несебър концертния театър „ Приказка за двама “ с присъединяване на Еделина Кънева и Орлин Горанов, както и бродуейския мюзикъл „ Целуни ме, Кейт “ – на фестивала „ Дни на класиката “ в Балчик, а преди този момент – на бургаска сцена. 31-годишният Цанислав Петков дирижира редица оперни и оперетни постановки на Бургаската опера, мюзикъли и концертни продукции.

" Диригент на хоровия състав е Невена Михайлова, която е притежател на високото отличие за високи достижения в региона на културата, връчвано годишно от кмета на Община Бургас по случай Празника на българската култура и просвета и славянската словесност – 24 май за миналата 2020 година Концертмайстор на оркестровия състав на Държавна опера – Бургас е Ваня Златева. Асистент-режисьори на постановката са Лина Пеева и Петър Тихолов, суфльор – Дора Фъртунова, която дава отговор и за реквизита – там ще има най-вече изненади за публиката… Субтитрите са дело на Сребрина Славова, дългогодишна солистка на Бургаската опера. За основните функции се готви двоен и троен солистичен състав от първокласни оперни артисти – чакат Ви изненади, които обезпечено ще бъдат приятни и с добавена естетическа стойност! Вече към месец солисти, хор и оркестър репетират интензивно, с цел да показват на бургаската аудитория и гостите на туристическия град вълнуващо културно прекарване, която ще остави дълготраен спомен у тях ", допълват от Държавна опера - Бургас.

Премиерата, която дава обещание да е събитие за културния живот на града и района, е на 23-ти август от 20.30 часа на сцената на Летен спектакъл – Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР