Бургас. Между 30 и 50 служители на Агенция Митници ще

...
Бургас. Между 30 и 50 служители на Агенция Митници ще
Коментари Харесай

Бургас: Между 30 и 50 служители на Агенция Митници ще се включват в проверките на ОДМВР и Национална агенция по приходите през активния летен туристически сезон

Бургас. Между 30 и 50 чиновници на Агенция " Митници " ще са разполагаем за включване в инспекциите на ОДМВР – Бургас и Национална организация по приходите (НАП), почнали вследствие на активността на междуведомствения координационен център, построен през предходната година, заяви на брифинг в Бургас шефът на Агенция " Митници " - Георги Костов, осведомят от ОДМВР-Бургас. По думите му митничарите ще реализират надзор на акцизните артикули, чието ползване през дейния летен туристически сезон се е нараснало неведнъж. Според Костов неплащането на данък без значение за алкохол, цигари или горива, води до огромни вреди за държавния бюджет.
Думите му поддържа и зам.-министъра на финасите Бойко Атанасов, който посочи че увеличението броя на регистрираните продажби за предишния летен сезон е триумф за цялото общество, защото приходите от държавния бюджет употребяват всеки един жител. Според Атанасов контролът и инспекциите от страна на страната идват, когато има нелоялни и непроявяващи самоконтрол към съблюдаване на финансовата дисциплинираност търговци. Те ще са и на прицела на инспекциите, реализирани от взаимни екипи на чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".
Според Васил Панов – Директор на Дирекция «Контрол» в Национална агенция за приходите акцентът на тези инспекции ще е обвързван със запечатване на търговски обекти при установено неиздаване на касови бележки. Стремежът е това запечатване да се прави в период от 24 часа от определяне на нарушаването, като концепцията е търговците да бъдат дисциплинирани към съблюдаване на законовите условия. Панов смята, че затварянето на комерсиалните обекти - извършители е средство, а не резултат, какъвто се явява повдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите правила.
За гарантиране спокойствието и сигурността на почиващите по Южното Черноморие, и в частност в Слънчев бряг, близо 1 000 командировани служители на реда от вътрешността на България ще поддържат дейностите на сътрудниците си от ОДМВР – Бургас, заяви основен комисар Христо Терзийски – шеф на основна дирекция «Национална полиция». По думите му измежду тях с изключение на чиновници от патрулно-постова активност и пътни служители на реда, ще има и голям брой оперативни служащи, които ще насочат напъните си към ограничение случаите на джебчийски обири, чиито причинители са най-често от областите Плевен и Силистра. След броени дни на територията на Бургаски район идват командировани нови 10 пътни служители на реда, снабдени с чудесно материално-техническо съоръжение, измежду което и проби за опиати и дрегери за алкохол. Те дружно с сътрудниците си ще се включат и в инспекциите на скъпите и първокласни коли, стартирали през предишния летен сезон на територията на Слънчев бряг. Благодарение дейностите на целия полицейски състав, все още се регистрира понижение на записаните престъпни действия, осъществени на територията, обслужвана от Районно ръководство – Несебър / понижението е с 30 % на броя на осъществените обири и понижение в случаите на незаконно лишаване на МПС/, регистрира основен комисар Христо Терзийски. По думите му задачата на взаимните дейности на представителите от междуведомствения координационен център е елиминиране на нарушаванията на най-високо равнище, както и дисциплиниране на нарушителите, което да се отрази позитивно на криминогенната конюнктура в най-големия курорт в България – Слънчев бряг.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР