Бургас. Едно от най-интригуващите литературни събития това лято в Бургас

...
Бургас. Едно от най-интригуващите литературни събития това лято в Бургас
Коментари Харесай

Бургас: Американският автор на бестселъри Ерик Уайнър гостува в града на 16 юни

Бургас. Едно от най-интригуващите литературни събития това лято в Бургас несъмнено е гостуването на американския създател на бестселъри Ерик Уайнър. Срещата му с читателите в морския град ще се организира от 19.00 часа на 16 юни в Експоцентър " Флора ". Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас .
Ерик Уайнър ще показа своята книга " География на блаженството ", включена в листата на бестселърите за всички времена на Ню Йорк Таймс, както и на две другите две заглавия - " Човек търси Бог " и " География на гения ".
Книгите на Ерик Уайнър се радват на голяма известност, преведени са на повече от 30 езика и съвсем във всяка страна на света. Редица гимназии и университети са присъединили книгите му в своите образователни стратегии. Той в действителност основава собствен личен род, нов тип интелектуален пътепис, в който са включени единствено същински лица и исторически обстоятелства, написан извънредно увлекателно, изтъкан от осведоменост, логика на психиката, просвета и комизъм - един провокативен и занимателен разбор на концепцията, на която е отдадена съответната книга - щастието, религията, геният или пък мъдростта.
Ерик Уайнър е приключил Университета в Мериленд, специализирал е публицистика в Станфордския университет. Той е някогашен сътрудник на Националното публично радио на Съединени американски щати и на Ню Йорк Таймс. Уайнър е бил кореспондент допълнително от 30 страни, от Ирак до Индонезия, като е отразявал множеството съществени интернационалните събития от последно време. Носител на няколко награди за публицистика, в това число " Angel Award " за отразяване на ислямските въпроси в Азия, на Borders Original Voices Award, и е финалист за премията " Barnes & Noble Discover ". Той е част от екипа, спечелил премията Peabody за журналистическите си следствия на тютюневата промишленост в Съединени американски щати. Ерик написа постоянна колона за BBC Travel. Публикува постоянно и в Los Angeles Times, Washington Post, New Republic, Slate, Foreign Policy, The New York Times Magazine, включен е в антологията " Best American Travel Writing ", води и утринно предаване в Националното радио на Съединени американски щати. Той е известен представител, изнася лекции по целия свят. Води личен майсторски клас по креативно писане, който се организира всяко лято в Непал. Когато не написа или не мисли за писане, Ерик е разпален велосипедист и консуматор на суши. Той живее в региона на Вашингтон със брачната половинка, щерка си и двете си необуздани котки. Ерик Уайнър е обиколил съвсем целия свят, само че посещава за пръв път България по покана на Българска телеграфна агенция и на българския си издател - " Фабер ". Той е специфичен посетител на Световния конгрес на осведомителните организации, който се организира един път на три години и шестото му издание с хазаин Българска телеграфна агенция ще бъде в София от 13 до 15 юни 2019 година Журналистите от всички водещи организации в света - Асошиейтед прес, ТАСС, Франс прес, Синхуа и така нататък ще имат опцията да изслушат лекцията, която Ерик Уайнър е поканен да изнесе. След конгреса Ерик Уайнър ще посети Европейската столица на културата - Пловдив, както и столицата на поезията и литературата Бургас, където ще се организира и единствената му среща с необятната аудитория и правилните му почитатели, които в България са десетки хиляди. В тази среща ще взе участие и обичаната му българска етно джаз група " Outhentic ". Така и Ерик Уайнър, и бургаската аудитория ще имат опцията да чуят за пръв път онлайн младите български музиканти, които жънат триумфи по света с модерния прочит на нашата национална музика.
След Бургас писателят ще посети историческата и духовна столица на България Велико Търново, където ще бъде почетен с купата Doctor honoris causa на Великотърновския университет.
Преди заминаването си Ерик Уайнър ще взе участие в първо по рода си събитие, проведено от " Виваком " в новия арт център на компанията - с изключение на 80 посетители в залата, в срещата-разговор с писателя ще вземат участие онлайн над 100 000 клиенти.
Следва заключителна среща с българските медии в осведомителния център на Българска телеграфна агенция.
За визитата на Ерик Уайнър в " българските столици " ще бъде направен документален филм.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР