Булгаргаз ЕАД стартира тръжна процедура за доставка на 1 000

...
Булгаргаз ЕАД стартира тръжна процедура за доставка на 1 000
Коментари Харесай

Булгаргаз стартира търг за доставка на 1 млн. MWh втечнен природен газ за месец юни

" Булгаргаз " ЕАД започва тръжна процедура за доставка на 1 000 000 MWh полутечен природен газ (LNG) през месец юни 2024 година Сред изискванията за присъединяване в процедурата е източникът на доставка на природен газ да е от страни без наложени наказания, ембарго или търговски ограничавания. Собствеността на фирмите би трябвало да е ясна и да са с добра комерсиална известност, показват от сдружението.

Очаква се доставката на втечнения природен газ да бъде осъществена на LNG терминал в Турция, според подписаното съглашение с турската държавна компания " Боташ ".

Допуснатите в тръжната процедура участници ще би трябвало да показват ценови оферти, рефериращи към показател TTF, които ще бъдат оценени и класирани по Методика за оценка, приложена към документите за търга.

На 14 май ще бъдат отворени ценовите оферти на позволените претенденти. Повече информация може да бъде открита на уеб страницата на сдружението.

Припомняме, договорът сред " Булгаргаз " и " Боташ " провокира сериозен скандал, откакто най-накрая на краткотрайната комисия за съглашението.

В понеделник министърът на енергетиката доктор Алпарслан Байрактар, с цел да предоговорят контракта.
 Румен Радев желае инспекция на всички потоци газ у нас
Румен Радев желае инспекция на всички потоци газ у нас

За контракта с " Боташ " - единствено пропуснати са ползите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР