Бухал, който избяга от зоологическата градина в Сентръл парк, Ню

...
Бухал, който избяга от зоологическата градина в Сентръл парк, Ню
Коментари Харесай

Той беше като Брад Пит: Избягал бухал се превърна в знаменитост в Ню Йорк

Бухал, който избяга от зоологическата градина в Сентръл парк, Ню Йорк, се трансформира в най-новата звезда на територията на парка, заяви АП.

След като някой повреди клетката на птицата, тя литна на открито и се нарежда на високи дървета в парка. Бухалът притегли погледите на минувачи, само че провокира и терзанието, че има заплаха да почине от апетит, защото не е теоретичен да ловува.

Птицата на име Флако избяга на 2-ри февруари, посочи представителят на зоопарка Макс Пулсинели.
.
„ Някой сряза клетката от неръждаема стомана. Веднага щом научихме, беше мобилизиран екип за търсене на птицата “, сподели той.

Флако отлетя и се озова на Пето авеню, където служители на реда се пробваха да го заловен, само че не съумяха. На идната заран още веднъж кацна в Сентръл парк, само че по този начин и не се върна в зоопарка.

Според Дейвид Барет, основателят на голям брой сметки за птици в Тиутър, Флако не е имал достъп до храна  шест дни.

В сряда Флако притегли вниманието на кънкьори в „ Уолман Ринк “ – дребната група го наблюдаваше от разстояние.

„ Просто желая да видя по какъв начин е той “, сподели пенсионираната здравна сестра Гиг Палилео. Тя добави, че е натъжена от обстоятелството, че „ някой го е пуснал на независимост, без даже да намерения за следствията. Той несъмнено не може да ловува. “

Кени Квиок, пенсиониран надзорник в затвор, беше по-оптимистично надъхан: „ Мисля, че е кадърен да оцелее. Щом се е научил да лети, допускам, че може да се научи и да ловува. “

Квиок назова Флако „ звезда “, сходно на блестящо оцветената мандаринка, която сграбчи вниманието на посетителите на парка преди години.
.
„ Той беше звезда “, сподели Квиок. „ Беше като Брад Пит за Сентръл парк. “

Също като мандаринката, бухалът не населява Северна Америка, само че локалните совоподобни постоянно посещават Сентръл Парк, където се хранят с плъхове, мишки и по-дребни птици.

Дъстин Партридж, началник на отдела за консервация и просвета на „ NYC Audubon “, организация с нестопанска цел за отбрана на дивите птици в Ню Йорк, се надява казусът с Флако да провокира интерес и към дивите му братовчеди.

„ В града има доста совоподобни “, сподели Партридж. „ Струва си да видиш бухал – това са величествени създания. “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР