БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Рафтовете са изпразнени, тъй като

...
БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Рафтовете са изпразнени, тъй като
Коментари Харесай

Избухването на треска от денга в Аржентина води до недостиг на задължителен артикул: репелент против комари

БУЕНОС АЙРЕС, Аржентина (AP) — Рафтовете са изпразнени, защото жителите търсят на вятъра и прибягват до други възможности „ направи си самичък “. А възходящите цени при препродажба са шокиращи даже за аржентинците, привикнали с трицифрена инфлация. Последната рецесия в страната: Няма задоволително репеленти срещу комари.

Докато южноамериканската страна се бори с най-тежкото си огнище на тресчица от денга в последно време, спреят за инсекти се трансформира в най-популярния артикул за този сезон. Толкова парещ, че е разпродаден в съвсем всички магазини в Буенос Айрес и е на несъразмерни цени онлайн, в някои случаи даже 10 пъти над цената на дребно.

„ Посетихме минимум 30 аптеки на всички места градът и не е останало нищо “, сподели Ана Инфанте, до момента в който отблъскваше комарите от двете си дребни дъщери, чиито ръце бяха очевидно изпъстрени с червени подутини. 42-годишната Инфанте се причисли към бясната конкуренция за репеленти, когато неин сътрудник в магазин за емпанада се разболя съществено от денга предходната седмица...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР