Буен огън и пушек предизвика запалването на слама в третия

...
Буен огън и пушек предизвика запалването на слама в третия
Коментари Харесай

Запалиха слама, разляха мляко и хвърляха ябълки в третия ден от протеста на земеделците край Пловдив

Буен огън и дим провокира запалването на плява в третия ден от митинга на земеделците от Пловдивско. Това стана в кръговото кръстовище на село Труд. Фермерите този път разляха мляко и хвърляха ябълки по земята.

" Така и ние ще изгорим, в случай че страната не предприеме съответна политика в земеделието ", съобщи зърнопроизводителят Борис Къцов от Съединение, откакто драсна клечката. Той е безапелационен, че няма да правят отстъпка, до момента в който не бъдат задоволени настояванията им. Настояват за по-големи дотации, понижаване на рестриктивните мерки, битка с дъмпинга от други страни и подпомагане от ръководещите за намиране на нови пазари.

 
70-годишният производител на малини и къпини от Пловдив Иван Бакалов пък реши да работи по-щедро, като донесе част от продукцията си и почерпи с нея протестиращите.

" Заради ниските изкупни цени ни залежава стока от 200 тона. Имаме пазари във Англия и Германия, които може и да загубим поради вноса на евтина продукция от страни отвън Европейския съюз ", уточни Бакалов. Той прикани страната да се намеси и да помогне на дребните фермери.

 По-късно земеделците ще влязат още веднъж в Пловдив с тежките си машини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР