БтвСнимка: bTVВината за нарушенията в Национален парк Рила от страна

...
БтвСнимка: bTVВината за нарушенията в Национален парк Рила от страна
Коментари Харесай

Планински водач за случая с Беър Грилс: Вината е комплексна

Бтв

Снимка: bTV

Вината за нарушаванията в Национален парк „ Рила ” от страна на снимачния екип на Беър Грилс е комплекснa – както на продукцията, по този начин и на защитата на парка. Това разяснява зоологът и планински лидер доктор Надежда Карастоянова в предаването " Тази събота ".

 



Снимка: bTV

 

Санкцията за нарушавания за компанията е в размер от 1000 от 10 000, а на известния водещ и Дерек Хъф се постанова санкция от 500 до 5000 лева На фрагменти от кино лентата, сниман в Рила, се вижда по какъв начин двамата ядат жаби, палят огън и плуват в едно от седемте езера, което е изцяло неразрешено в националния парк.

Според медията, излъчила кино лентата у нас, продукцията има всички нужни документи и разрешителни, а снимането е минало под наблюдението на избраните от парка виновни чиновници.

 



Снимка: bTV

 

Разследват се трима чиновници, които са следили снимането на продукцията. Според шефа на парка обаче е допустимо нарушаванията да са осъществени отвън формалното снимачно време.

 



Снимка: bTV

 

Планинският лидер и зоолог доктор Надежда Карастоянова изясни, че от време на време даже самите хора не знаят какво е разрешено в парковете и самата тя среща много нарушавания в практиката си.

Според нея сходни продукции, като тази на Беър Грилс, в действителност не демонстрират действително какво може да се случи с човек, когато би трябвало да оцелява, а са за реклама.

" Все отново той е избрал туристически маршрут в България, наличен за всекиго ", разяснява тя.

 



 

Именно този факт стана и мотив за смешки в обществените мрежи през миналата седмица. Един от постовете гласи, че Беър оцелява там, където ние се разхождаме.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР