БСП ще гласува против“ отчета на Съвета за електронни медии

...
БСП ще гласува против“ отчета на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Не може ОССЕ да отчита намесата на служебния кабинет в изборите, а СЕМ – не

„ Българска социалистическа партия ще гласоподава „ срещу “ доклада на Съвета за електронни медии за 2022 година “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев.
От парламентарната естрада той уточни доводите за това: „ Ще ви обърна внимание на датата 19 септември 2022 година, когато Организацията за сигурност и съдействие в Европа, която беше изпратила своя задача за изборите в България, произнесе следното мнение: „ Критичните изказвания на президента Радев и назначения от него длъжностен кабинет са разпознаваеми в предизборна среда и това е повлияло на изборните резултати. “  
Ченчев уточни, че тогава от Съвет за електронни медии са декларирали, че защото служебното държавно управление не е директен участник в изборите, по тази причина нямало посочени дейности в доклада им. 
„ Но съгласете се, в случай че тези, които управляват едни избори или какъвто и да е развой в България и го нарушават и няма никакъв надзор, кой след това е отговорен и къде ще бъде регистрирано това? Защото към този миг няма Народно заседание и няма към кого да се регистрират представителите на държавното управление “, акцентира националният представител.
По неговите думи в доклада на Съвет за електронни медии не е маркирана неналичието на плурализъм в публичните медии. 
„ За сведение, ще ви дам за образец информация във връзка с една вест, обявена за една партия от националното радио с прилежащи към нея в един и същи ден още 16 вести – без да се даде право на отговор, без никакво друго мнение, с изключение на едностранчиво - и то 17 пъти да се спомене отбраната единствено на една единствена страна “, обърна внимание Иван Ченчев.
„ Това, което Съвет за електронни медии показва пред нас като доклад, не споделяме, че не е професионално, само че по някои тематики се гледа прекомерно едностранчиво, с което няма по какъв начин да се съгласим. Още повече, когато става дума за избори, за ваксини, за военни дейности “, сподели още той и добави: „ Да не приказваме за това, че някой желае да смъква предаване или общоприет шеф да споделя „ митингите ще спрат като спрем предаването “ и прочие – неща, които са рискови за демокрацията. “ 
Иван Ченчев обърна внимание и на това, че към оня миг са извършени 3 съвещания на Съвет за електронни медии за избор на общоприет шеф на националната телевизия и до ден сегашен подобен не е определен, което съгласно него говорило за вътрешни проблеми в самия Съвет за електронни медии. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР