Брюксел ще предложи забрана политически партии, мозъчни тръстове и други

...
Брюксел ще предложи забрана политически партии, мозъчни тръстове и други
Коментари Харесай

Брюксел опитва да спре руското финансиране на партии и организации в Европа

Брюксел ще предложи възбрана политически партии, мозъчни тръстове и други групи в Европа да одобряват финансиране от Русия, оповестява Европейската комисия. Това е част от идващия кръг от наказания на Европейски Съюз поради войната в Украйна. ЕК препоръчва на страните членки на Европейски Съюз да се съгласят със стъпките като част от 14-ия пакет от наказания, предава Bloomberg.

Обсъжданите ограничения включват възбрана на вноса на съветски хелий, стягане на рестриктивните мерки за експорт на манганова руда и други редкоземни съставни елементи и възбрана на достъпа до пристанища за към 11 кораба, обвинени в подкрепяне на военните старания на Русия. Предвижда се още да бъде спряно излъчването в Европа на още четири съветски медии. Новите ограничения би трябвало да бъдат утвърдени единомислещо от 27-те страни членки на Европейски Съюз, с цел да влязат в действие.

Стремежът да се понижи съветското политическо финансиране в Европейски Съюз идва на фона на възходящите опасения по отношение на дезинформацията, прокарвана от Кремъл по отношение на изборите за Европейски парламент при започване на юни. 
 Руски парцели в България центрове на агитация. Отговорът на Брюксел
Руски парцели в България центрове на агитация. Отговорът на Брюксел

У нас е цялостно с жилища, благосъстоятелност на съветски органи

Мерките на Брюксел против съветското финансиране могат да лимитират някои крайнодесни партии в Европа, упреквани, че получават съветски пари. В допълнение към битката на Европейски Съюз против съветското политическо финансиране се чака глобите на блока да включват и възбрана за потребление на системата за финансови известия на Руската централна банка.

Припомняме, че Русия започва системата за финансови известия, нейната лична версия на SWIFT, в края на 2014-а година, след първичните наказания поради анексирането на Крим. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР