Брюксел ще бъде домакин на първото по рода си Световно

...
Брюксел ще бъде домакин на първото по рода си Световно
Коментари Харесай

Брюксел ще бъде домакин на първото световно първенство по слам поезия

Брюксел ще бъде хазаин на първото по рода си Световно състезание по слам лирика от 26 до 29 септември.

40-те най-хубави слам поети в света ще се борят за международната купа в Кинеполис Брюксел (Kinepolis Brussels) , съобщи белгийската организация Белга.

Първенството е плод на фантазията на Световната организация на слам поезията (World Poetry Slam Organisation), мрежа, която сплотява сламъри от цялостен ​​свят. Те са се подготвяли две години зад кулисите и са създали като насочна точка взаимна харта, в която приобщаването, свободата на словото, деколонизацията и правата на LGBTQ+ са значими полезности.



Чрез белгийския слам стихотворец Филип Меерсман беше построен мост със съинициаторите Криейтив Ратинг (Creative Writing), Вилемсфондс Брюксел (Willemsfonds Brussel) и креативната организация „ Хюре “ (Hurae). Резултатът е величествен шампионат, в който ще вземат участие слам поети от Мексико, Чад, Мадагаскар и Австралия.

Белгия е показана от 32-годишната Мари Дара. Тя ще се опита да употребява думите си, с цел да нокаутира съперниците си нагледно казано. „ Ние използваме разпоредбите на поезията, само че не им се подчиняваме. Тази артистична независимост ви разрешава в действителност да разкажете персоналната си история. Това прави толкоз забавно и интензивно да наблюдаваш други поети по време на работа “, споделя Дара.

Полуфиналите ще се проведат на 27-28 септември, последвани от огромния край на 29 септември. Събитието ще бъде показано на няколко езика и всички текстове се прожектират на нидерландски, френски, британски и испански.

Световното състезание по слам поезията предлага също презентации, семинари и други действия през цялата седмица на разнообразни места в Брюксел.

Източник: Българска телеграфна агенция


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР