Брук Глоувър иска да изпрати награждаваното си с отличия, произвеждано

...
Брук Глоувър иска да изпрати награждаваното си с отличия, произвеждано
Коментари Харесай

Американското уиски, портокалов сок и дънки - жертва на търговската война с ЕС

Брук Глоувър желае да изпрати награждаваното си с оценки, създавано в Западна Вирджиния уиски към Европа, където почитателите търсят усета му. Тя обаче към момента няма проекти за агресия оттатък Атлантика. От 2024 година всяка изпратена бутилка рискува да бъде изправена пред налог от 50%, споделя Wall Street Journal, представен от уеб страницата Инвестор.

Дестилерията Swilled Dog е един от многото американски производители на уиски, станали жертва на борба, която няма нищо общо с бърбъна или ръжта. Заплахата от мита е ответна реакция на Европейския съюз (ЕС) против американските мита върху европейската стомана и алуминий, които сами по себе си бяха част от по-строги търговски ограничения, предопределени да подтикват щатските производители.

В този случай митата, издигнати, с цел да защитят някои американски промишлености се връщат, с цел да навредят на локалните дребни бизнеси. Износът на уиски е единствено един образец. Европейските мита в отговор на Съединени американски щати удариха моторите Harley-Davidson, портокаловия сок и дънките Levi`s. Подобно на уискито тези артикули остават в листата на Европейски Съюз с мита.

„ Ние сме просто косвена жертва ", споделя Глоувър.

Американските и европейските представители споделят, че се надяват да доближат договорка за отбягване на 50-процентното мито до края на годината, евентуално забавяйки датата му за влизане в действие. Засега обаче не се вижда завършек на по-широкия търговски спор, оставяйки опасността от мита да виси над промишлеността с уиски.

„ Значителната опция митата да се върнат е в действителност задоволителна, с цел да те спре да искаш да правиш вложения на тези задгранични пазари ", споделя Джеф Куинт, основен изпълнителен шеф на Cedar Ridge Distillery в Айова.

„ Никой няма да направи забележителна инвестиция, с цел да научи света на бърбън, до момента в който не знаем, че тези мита са отстранени ", прибавя той.

Американските производители на уиски бяха въвлечени в комерсиалната война през 2018 година, откакто някогашният президент Доналд Тръмп наложи мита върху стоманата и алуминия. Той се базира на националната сигурност като причина, потвърждавайки, че вносът на метал вреди на способността на страната да създава личните си оръжия, танкове и самолети. Европейски Съюз отговори с мита върху редица американски артикули, определени поради емблематичния им статут като американски експорт и с цел да притисне политиците в републиканските и колебаещите се щати.

Докато Съединени американски щати не отстранен за непрекъснато митата върху стоманата и алуминия, „ Европейски Съюз не може дефинитивно да приключи контрамерките си ", сподели предходната седмица Олоф Гил, представител на Европейската комисия. „ Европейски Съюз и Съединени американски щати не престават да вземат участие в настоящите полемики за реализиране на съглашение за дефинитивно унищожаване на тези мита. "

Първоначално Европейски Съюз дефинира митото върху уискито на 25%. То беше спряно преди две години като част от взаимно съглашение за краткотрайно прекъсване както на митата върху металите в Съединени американски щати, по този начин и на ответните мита на Европейски Съюз до 2024 година Освен в случай че не бъде реализирано съглашение преди този момент, митата върху уискито могат да бъдат наложени още веднъж – този път удвоени до 50%. Американският президент Джо Байдън се срещна с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в края на октомври, само че тази среща завърши без съглашение.

Сега Съединени американски щати оферират двегодишно удължение на настоящето отсрочване на митата, споделят източници, осведомени с разискванията, което ще остави на пауза митата на Съединени американски щати и Европейски Съюз до края на 2025 година И двете страни споделят, че желаят да избегнат повтаряне на предходната им битка с митата.

„ Ще продължим да работим с Европейски Съюз, с цел да намерим решение, което да е от изгода за нашите служащи, заинтригувани страни и бизнеса ", сподели представител на комерсиалния представител на Съединени американски щати.

Продължителната неустановеност е необикновен проблем за дестилаторите на уиски, защото техният артикул би трябвало да отлежава, което ги принуждава да възнамеряват за години напред.

„ Трябва да създадем количеството уиски в този момент, което считаме, че ще продадем след четири до пет години ", споделя Сонат Бирнекер Харт, президент на Koval Distillery, основана в Чикаго. „ Реализирате доста разноски авансово ".

По-малките крафт дестилерии споделят, че продажбата в Европейски Съюз постоянно изисква огромна инвестиция за тях. Те би трябвало да пътуват в чужбина за търговски изложби, да построяват връзки с дистрибутори и да заплащат за промоции като безвъзмездни дегустации, с цел да оказват помощ за представянето на продукта си на нова аудитория в чужбина. Дори единствено преместването на уискито през Атлантика е комплицирано.

Амир Пий, притежател на James E. Pepper Distilling Co. в Лексингтън, щата Кентъки, споделя, че внася стъклени бутилки с размер от 700 мл, който е общоприет в Европейски Съюз, цялостни ги и ги изпраща назад в Европейски Съюз в транспортни контейнери.

Сега „ всяка година, всяко тримесечие доставяме все по-малко и по-малко ", споделя той. По отношение на развитията по отношение на това по кое време митата могат да бъдат обновени той споделя: „ Трябва да се уверя, че няма да се окажа с инвентар на стойност стотици хиляди долари в Европа, който не мога да продам ".

Пей споделя, че значително е оставил износа си към Европейски Съюз да пресъхне от 2018 година насам. „ По създание европейският бизнес, който построих, е погубен ", прибавя той.

Други настояват, че са избрали да поемат разноските за митото от 25%, с цел да запазят позициите си на пазара на Европейски Съюз.

„ Ако загубите мястото си на рафта, връщането ще бъде хиляди пъти по-трудно ", споделя Бирнекер Харт.

Като цяло американските производители на уиски значително са се възстановили от спада с 20% на износа към Европейски Съюз, който претърпяха, до момента в който митата от 25% бяха в действие. Износът се сви до 440 млн. $ от 552 млн. $, съгласно Distilled Spirits Council of the United States. От януари 2022 година, когато митото беше спряно, износът към Европейски Съюз се е повишил още веднъж над равнището преди данъка, показва комерсиалната група.

Мито от 50% „ би било цялостна злополука за американската уиски промишленост тук, в Съединени американски щати ", споделя Крис Суонгър, президент на комерсиалната група. „ Става все по-разочароващо да бъдеш замесен в търговски разногласия, които нямат нищо общо с нашата промишленост ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР