Броят на загиналите при сблъсъците между съперничещи си милиции в

...
Броят на загиналите при сблъсъците между съперничещи си милиции в
Коментари Харесай

Загиналите при сблъсъците в Триполи вече са 32-ма

Броят на починалите при конфликтите сред съперничещи си милиции в Триполи набъбна на 32 души, оповестиха либийските здравни управляващи, представени от Агенция Франс Прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване на министерството на опазването на здравето се показва, че 159 души са били ранени при насилието, раздрусало няколко квартала в либийската столица.

Двете съперничещи си администрации, борещи се за надзор над северноафриканската страна и нейните големи петролни запаси - едната със седалище в столицата, а другата, утвърдена от Народното събрание в източната част на страната - си размениха обвинявания.

Мисията на Организация на обединените нации в Либия прикани за " неотложно преустановяване на военните дейности ", базирайки се на " продължаващите въоръжени конфликти, в това число безразборни междинни и тежки обстрели в квартали, обитаеми с цивилни ".

Посланикът на Съединени американски щати в Либия Ричард Норланд съобщи в изказване, че Вашингтон " осъжда " внезапното повишаване на принуждение, като упорства за " неотложно преустановяване на огъня и водените от Организация на обединените нации договаряния сред страните в спора ".

Информационна организация " Лана " заяви, че артистът Мустафа Барака е бил погубен в един от кварталите, наранени от боевете, което провокира яд и печал в обществените медии.

В неделя в Триполи цареше успокоение, ден след тежките конфликти сред силите, подкрепящи министър-председателя Абдул Хамид Дбейбе, и силите, правилни на неговия противник Фатхи Башага, който беше назначен от Народното събрание в Тобрук за министър-председател.

Богатата на нефт Либия остава размирна от 2011 година, когато дългогодишният държател Муамар Кадафи беше свален след четири десетилетия на власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР