Броят на шведските строителни компании, излизащи от бизнеса, достигна най-високото

...
Броят на шведските строителни компании, излизащи от бизнеса, достигна най-високото
Коментари Харесай

Скандивската страна, в която фалитите на строителни компании вече са ежедневие

Броят на шведските строителни компании, излизащи от бизнеса, доближи най-високото си равнище най-малко 1999 година Тогава няколко огромни строителни компании банкрутираха, на фона на замръзналото строителството на нови жилища в скандинавската страна, написа Bloomberg.

Шведската стопанска система се разтресе под натиска на нарасналата инфлация и възходящите лихвени проценти, банкрутите са се усилиха с 38% през август, съгласно месечните данни на Creditsafe. Агенцията за кредитни информации записва 5000 неизпълнения на отговорности на компании единствено през първите осем месеца на тази година, което е с 37% повече от 2022 година и най-високото нови, откогато събира данни.

По думите на районния управител на Creditsafe Scandinavia Хенрик Якобсон тревожната наклонност на увеличение на банкрутите продължава без признаци на намаляване.
 Швеция счита да употребява тактика от 90-те, с цел да се бори с високите цени на жилищата
Европейската страна, която счита да употребява тактика от 90-те, с цел да се бори с високите цени на жилищата

Продажбите сега буксуват и шведите гледат с боязън към бъдещето

Бързото закъснение на строителството на нови жилища евентуално ще окаже въздействие на шведската стопанска система, а следствията от намаляващите потребителски разноски ще станат още по-осезаеми.

Според оповестените данни рекорден брой шведи анулират проектите си за закупуване на жилища от ново строителство, а статистиката на Creditsafe демонстрира, че осем от десетте най-големи банкрути през август са се случили в строителната промишленост.
 Швеция е изправена пред стопански разтърсвания на фона на разтърсения заможен пазар
Швеция е изправена пред стопански разтърсвания на фона на разтърсения заможен пазар

Шведските компании за парцели би трябвало да рефинансират над 40 милиарда $ дълг по облигации с падеж през идващите пет години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР