Броят на абонаментите за онлайн видео стрийминг услуги в световен

...
Броят на абонаментите за онлайн видео стрийминг услуги в световен
Коментари Харесай

Абонатите на видео стрийминг услуги са надхвърлили 1 млрд. през 2020-та

Броят на абонаментите за онлайн видео стрийминг услуги в международен мащаб е достигнал 1.1 милиарда през 2020 година съгласно данни, оповестени от Филмовата асоциация на Съединени американски щати. Това достижение ясно демонстрира отражението на пандемията от COVID-19 върху хората, търсещи нови способи за забавление от дивана в хола.

На този декор световните доходи от боксофиса се сринаха с над 30 милиарда $ до едвам 12 милиарда $ поради всеобщото затваряне на киносалони по целия свят, показват от асоциацията, представени от „ Уолстрийт Джърнъл “. Спадът е истински разгром на фона на рекордните 42.3 милиарда $, реализирани през 2019 година.

Промените в държанието на потребителите и в Холивуд провокира исторически напредък на платформи като Netflix и Disney+. Докато хората се насочиха към цифрови благоприятни условия, налични за тях вкъщи и на мобилни устройства, абонаментите за стрийминг се усилиха с 26% по отношение на миналата година. Само в Съединени американски щати броят им е повишен до 308.6 млн. или с 32%.

Дори и след отварянето на кината в доста елементи на света, стрийминг моделът продължава да господства. Наскоро Netflix мина границата от 200 млн. клиенти, до момента в който Disney+ се похвали с над 100 млн., въпреки че бе стартирана едвам преди към година и половина. Играчите на този пазар стават от ден на ден, а измежду тях са още Amazon Prime Video и HBO Max.

С повишаването на клиентите Холивуд бълва ново и ново наличие, изключително под формата на сериали, които задържат вниманието на потребителите за по-дълго. През 2020 година продуцентските къщи в Съединени американски щати са основали и популяризирали в онлайн платформи общо 537 плана – доста висок резултат по отношение на регистрираните 381 година по-рано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР