Бронираха една от спирките до метростанция Сливница“. Причината са честите

...
Бронираха една от спирките до метростанция Сливница“. Причината са честите
Коментари Харесай

„Само за нея сме отделили 4000 лв.“: Защо бронираха спирка до метростанция „Сливница“?

Бронираха една от спирките до метростанция „ Сливница “. Причината са честите вандалски нападения . След като стъклата ѝ са изпотрошени, те са заместени от дебела ламарина.

Снимка: bTV

„ За страдание, тази спирка стана безусловно прословута. Това е единайсетият път, в който е била трошена, обрисувана и така нататък от вандалски прояви. Това коства огромен запас. Едно стъкло до неотдавна струваше от порядъка на 600 лева, в този момент към този момент е 800 лева Ресурсът обособен единствено за тази спирка е над 4000 лева “, изясни Владимир Лазаров от Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

Ремонтът на паната към навесите коства минимум 500 лева

Снимките привлякоха интереса на стотици в обществените мрежи. А от ЦГМ споделят, че градската среда е и наша отговорност.

Снимка: bTV

„ Апелирам да бъдем по-отговорни, да не творим единствено фолк и комизъм в обществените мрежи, а да бъдем целенасочени по отношение на отговорността към града. Всяко едно стъкло е закалено с избрана дебелина и размер. Всичко това е наша отговорност. Ресурсът за предходната година единствено за стъкла е над 60 000 лева, като доста от спирките са били с надалеч по-сериозни повреди, което води до още по-голям запас “, добави Владимир Лазаров. 

Бронираната спирка е единствено краткотрайно решение. Съвсем скоро тя ще получи своите истински стъкла, споделят от ЦГМ.

Снимка: bTV

На спирките ще бъдат сложени и специфични указателни стикери, на които ще има QR код. Когато го сканирате, той ще ви води в уеб страницата на ЦГМ, където можете да подадете сигнал за език на омразата или неправда в градския превоз.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР