Броколите са един от най-полезните зеленчуци. Те притежават много качества,

...
Броколите са един от най-полезните зеленчуци. Те притежават много качества,
Коментари Харесай

Как броколите помагат за понижаване на кръвната захар?

Броколите са един от най-полезните зеленчуци. Те имат доста качества, поради които е добре да бъдат постоянно включвани в храненето. Една от най-важните им изгоди е способността им да усъвършенстват контрола на кръвната захар. Но тя не е единствената.

Броколите са доста скъпи, тъй като са небогати на калории, само че в същото време доста богати на витамини и минерали. Те са с високо наличие на фибри, което е значим фактор в контрола на холестерола и предварителната защита на сърдечносъдови болести.

Броколите са подобаващи за всяка диета, тъй като съдържат доста малко калории, а фибрите в тях основават чувство за задоволеност. Подходящи са за подготвяне на разнообразни ястия, салати, печени гозби с месо, зеленчуци, могат да се употребяват печени, варени, на пара, да се пасират и включват в сосове и дресинги.

Броколите са доста богат източник на витамин К, както множеството тъмнозелени зеленчуци. Витамин К е незаместим фактор в кръвосъсирването и синтеза на костно вещество. Той е значим за възстановяване на костната компактност и предварителната защита на остеопороза.

Но за какво броколите са по този начин значими за понижаването на кръвната захар? Как те оказват помощ за предварителната защита и контрола на диабет?

Броколите са един от най-богатите на фибри зеленчуци. Фибрите са едно от най-важните субстанции за контрола на кръвната захар, тъй като забавят нейното асимилиране и стабилизират равнищата ѝ в организма. Колкото по-бавно се усвояват въглехидратите в тялото, толкоз по-малко е отрицателното им въздействие върху здравето.

Когато се стараете посредством храненето да предотвратявате внезапни скокове в равнищата на кръвната захар, това освен ще понижи риска от диабет, само че и ще ви помогне сполучливо да контролирате тежестта си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР