БРИТАНЦИТЕ са призовани да социално дистанцират тази Коледа от лакът“

...
БРИТАНЦИТЕ са призовани да социално дистанцират тази Коледа от лакът“
Коментари Харесай

Тази Коледа на британците е казано да „удрят с лакът“ членовете на семейството си, тъй като 100-дневната кашлица, която може да спука ребра и да причини гърчове, е често срещана

БРИТАНЦИТЕ са призовани да обществено дистанцират тази Коледа от „ лакът “ боричкане на родственици, вместо да ги прегръща.

Водещ вирусолог даде съвет, откакто нови държавни данни сочат, че случаите на магарешка кашлица са се нараснали с 250 % спрямо предходната година.

Разглеждайки 2023 година до края на ноември, данните от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) разкриха 1141 хипотетични случая в Англия и Уелс.

Това е над два пъти повече от 450 за същия интервал на 2022 година и 454 за същия интервал на 2021 година – към 250 % нарастване.

Говорейки пред The ​​Sun, проф. Ричард Тедър, някогашен началник на катедрата по вирусология в Университетския лицей в Лондон (UCL), предизвести, че случаите евентуално ще набъбнат още по Коледа, защото хората се социализират повече от нормално.

Той сподели: „ Хората би трябвало да се уверят, че са имунизирани и да обмислят потреблението на маски, с цел да предотвратят разпростр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР